【眾籌登報 G20】交代日本登報事件

783 回覆
1993 Like 75 Dislike
萬言書咁撚樣

萬言書入面有冇提到四大訴求?你簡化都冇可能簡到連四大訴求都冇呱?究竟係任何一個稿係有四大訴求?有乜原因係連四大訴求都消失?例如報社唔畀?

乜野文法錯,靚唔靚,落邊個名真係次要,但都要切合眾籌個主題
我只係想登報組 clarify 返呢點

我幫佢解釋啦
人地生活係平衡宇宙唔知69 612....發生咩事
叫佢設計既時候個腦一片空白
Brain storm 都storm唔到(冇brain點storm

我完冇興趣攻擊眾志,我想知點解「四大訴求」消失

大家係為左四大訴求參與眾籌,可能有特別情況令到個廣告帶唔出四大訴求,我真係體諒,但既然通心粉Ching都出黎交待,可唔可以交待埋呢個咁重要既疑問?

我留埋呢個post 我唔再留,以免畀有心人分化,希望通心粉Ching睇到。
//由於眾籌團隊當時仍然處於籌組的最初階段,設計組尚未成形,長篇文稿仍在撰寫中,故尋求眾志協助設計稿件。//

同我回應嘅有咩衝突

設計稿件喎
係日本組搵佢地?
定係個人身份嘅眾志成員主動參與?

其實日本組都講得幾清楚
form緊日本組果陣,眾志成員以個人名義加入
之後日本組內出唔到設計組,日本組再搵林朗彥出設
真係冇衝突架喎
解釋得好清楚,負責任
呢幾日真係辛苦曬你地了
明知跟唔到成個計劃 唔一早同大家講,出晒街,俾人屌到反皮先嚟交代,我諗依個就係能力問題

同777一鳩樣

喺屋企乜7都唔做但又大大聲

洗唔洗好似林先生咁開個post 多謝自己遊行 多謝自己圍政總?
完全同意

同埋雖然好多謝登報組係極短時間內咁辛苦趕份嘢出黎
但我都係要講嗰句口號真係又廢又冇重點仲要唔通順到不得了

諗爆我個頭都諗唔到既然唔可以登公開信、文字空間有限,點解最大隻字嘅位唔係寫No Extradition Bill/Fight for freedom and democracy 之類嘅核心思想
呢啲關鍵字根本唔洗等眾籌組出到一致detail或者hashtag都應該要自己可以諗得到
就算商家登廣告都要寫翻個產品名稱啦吓話唔係點幫襯你

雖然已經出咗都改變唔到事實
但眾志做得差又要衝出黎攞彩真係好仆街

朝日唔俾登公開信,一定要海報形式

ching可能我太大段你睇唔清楚我意思
我知道唔可以登公開信
我係話佢海報標題寫得好撚差

我係想講

就算全版報紙得一句No Extradition to China寫清楚
其他乜都冇空白一片

都好過依家有把莫名其妙遮莫名其妙警告牌莫名其妙we resist for what we deserve啊

No Extradition to China

因為

"日本版是最為突出的一份。"

"我們不論在文案,抑或視覺上,都可以用上相信更能傳達給日本一般民眾和年青世代的手法。撐著雨傘抗爭的臂膀,應該是日本人對香港社會話題最深的印象。在日本報章內頁普遍只能印刷黑白兩色的情況下,抓住眼球,盡量表達香港身處的危機和張力,是這次設計的要務。"

"作品能刊登在日本報章上,感覺實在太夢幻"
半野三點得番堆盲既分化撚係度

同一條問題
紅色大字問十次,人地答完又再問,博新黎既俾佢地誤導到

又係呢d招數
屌林乜彥還屌 但唔好屌埋義務幫大家嘅文宣
4個鐘無前例參考之下完成所有嘢 要感激
冇人回覆我既問題
(飛機問題)
而家感覺就好似林鄭記者會咁問非所答...
強烈要求解釋林乜9 fb打飛機事件同中箭page打飛機事件

屌我想訓覺呀鍵戰左一日

你去訓啦
半夜得番分化撚同三毛
我好希望你唔係其中之一
/設計隊伍仍未組建好,公開信文稿仍在撰寫中,此時眾志成員以個人身份進入日本組協助, 見未有人開始籌劃設計事宜,於是提議負責設計工作,並由於時間緊迫而馬上開始準備。/
...
/由於眾籌團隊當時仍然處於籌組的最初階段,設計組尚未成形,長篇文稿仍在撰寫中,故尋求眾志協助設計稿件。/

眾志由個人身份,變左正式眾志身分
屌 樓上成堆眾志打手
你地解釋完一輪 都冇回應過
你地憑咩用香港人嘅錢我地嘅力量去攞光環
成個登報事件 無論出錢定出力 全部都係無名英雄
係得你地乜柒眾志衝唔切出嚟攞光環
你地知唔知咁真係顯得你地組織無品低俗

你地唔解釋清楚 我一票不投香港眾志。

DQ周底之後想選都冇得選啦
冇人回覆我既問題
(飛機問題)
而家感覺就好似林鄭記者會咁問非所答...

對家訓左啦,而家幾點丫大佬
屌林乜彥還屌 但唔好屌埋義務幫大家嘅文宣
4個鐘無前例參考之下完成所有嘢 要感激

文宣一定要多謝架啦
同我回應嘅有咩衝突

設計稿件喎
係日本組搵佢地?

其實日本組都講得幾清楚
真係冇衝突架喎

你岩但佢地分批開post J
借問聲咩叫we resist for what we deserve
咁做乜del Facebook啲comment?

我比佢del左comment阿

同一條問題

又係呢d招數

喂屌你老母唔好咩都諗住話人分化就消到毒喎

林朗彥點解係眾志同自己專頁講撚到全部係眾志既功勞呀
解釋啦屌你老母

同一條問題

又係呢d招數

屌還屌, 冷靜少少好喎
朝日唔俾登公開信,一定要海報形式

ching可能我太大段你睇唔清楚我意思
我知道唔可以登公開信
我係話佢海報標題寫得好撚差

我係想講

就算全版報紙得一句No Extradition to China寫清楚
其他乜都冇空白一片

都好過依家有把莫名其妙遮莫名其妙警告牌莫名其妙we resist for what we deserve啊

No Extradition to China

因為

"日本版是最為突出的一份。"

"我們不論在文案,抑或視覺上,都可以用上相信更能傳達給日本一般民眾和年青世代的手法。撐著雨傘抗爭的臂膀,應該是日本人對香港社會話題最深的印象。在日本報章內頁普遍只能印刷黑白兩色的情況下,抓住眼球,盡量表達香港身處的危機和張力,是這次設計的要務。"

"作品能刊登在日本報章上,感覺實在太夢幻"

其實林先生del post 話接受批評就完
唔係打完飛機 又Del 負評 浪費哂登報組D心機
睇清楚時間線

設計稿件係日本組搵眾志?

叫你睇清楚時間線呀
係咁重覆問題又唔睇

/設計隊伍仍未組建好,公開信文稿仍在撰寫中,此時眾志成員以個人身份進入日本組協助, 見未有人開始籌劃設計事宜,於是提議負責設計工作,並由於時間緊迫而馬上開始準備。/
...
/由於眾籌團隊當時仍然處於籌組的最初階段,設計組尚未成形,長篇文稿仍在撰寫中,故尋求眾志協助設計稿件。/

眾志由個人身份,變左正式眾志身分

象徵式落名同設計稿件好大分別個喎
同我回應嘅有咩衝突

設計稿件喎
係日本組搵佢地?

其實日本組都講得幾清楚
真係冇衝突架喎

果條 嗚呀 分化撚選擇性失明咁亂推po
呢段要不段push俾人見到
所以我地係要求林朗彥本人出黎解釋
你del FB comment同共產黨有咩分別?

成班眾志打手盲哂唔敢回佢眾志大佬仆街野

點解既點解既盲人都識上連登

班眾志打手答唔到就話人分化消毒
多謝文宣組的勞苦, 多謝曬出嚟解畫

我覺得如果林朗彥出嚟解畫 連登仔就冇咁慶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞