[道歉團] 圍政府大樓失民心?一於以退為進,一齊去道歉 + 派傳單啦!

993 回覆
2075 Like 43 Dislike
咁不妨貼呢張解釋我地點解咁堅持"撤回"而唔係"暫緩"

政府,建制想擇日重推 因為咁我地先咁堅持
等市民諒解 同埋等佢知道建制幾咁危險
當然靠你地加鹽加醋了
係 大家心知肚明後果

只有一條路 唔能夠比佢翻盤

借圖一用
岩岩同媽咪傾政治
發現好多老一輩 都覺得民主泛民係搞事
我逐樣逐樣分析俾佢聽
點解有拉布 有遊行 有示威
香港嘅政策有腐敗
有幾多公帑唔係投放係改善民生
而呢啲咁樣嘅腐敗政策
好多都係因為建制派支持而造成

雖然一時三刻改變唔到媽咪嘅睇法
亦都唔肯定佢會唔會投比建制派
因為佢仍然覺得民主泛民係麻鬼煩
但係我都好感動
因為媽咪講咗一句
既然個社會咁唔和諧 點解政府唔撤回返送中

所以我覺得道歉團都可能係一個有效嘅做法
改變老一輩對我哋嘅睇法
我哋唔係搞事 我哋亦都唔想搞事
只係想爭取一個唔腐敗嘅政府
無堅持
真係認同你主張 用"抱歉"
respect每一位義士
道歉係認錯 會比敵方一路咬住轉移視線
柒娥甩身 大家就忘記錯在邊個
要知港豬我都好易忘記一啲事
更何況唔關我事嘅事

敵方人多錢多 點都打殘你哋
推!!!!
長期置頂pls
咁就好 我一直都唔想左右你哋行動
但係呢個真係唔做得 抱歉
佢哋會將大眾焦點放係你句道歉到而唔係因咩事要道歉
有冇方法婉轉咁提下d高官家人好多都係外國國藉 好多中年人會唔妥呢樣
冇錯 所以唔可以做 而且你哋冇錯
表表者:cctvb
咁又唔洗跪埋咁誇
45度 90度鞠躬好足夠
可以參考
當初我用呢篇洗版

請用你們的文字 、方式,將我的意思傳達開去。是時候要清算「TVB新聞部」及「前特首梁振英」的時候了。 還仍然在獄中及當年的香港人清白,讓更多港人醒覺,讓傷透心的子女能重回溫暖及希望。

孩子是應該由成年人保護,而非由孩子的身體來保護成年人。一些香港人不敢站出來,沒關係,但請幫我表達意思,別再被利用傷害孩子的心和身。

不離不棄 祝福香港人

借位廣傳一下,自從612事件後,大家經各媒體看到更「真實消息」。但從「前特首梁振英」上台後,消息總是被 「誤導」,因為有「TVB新聞部」支援,「無法」在電視畫面上「程現真實實況」。
而現在大家會知道,是因為傳媒多了,手機多了,大家可以由不同渠道得到消息及直播,不再只局限於電視機上,由電視台傳播影片消息。
當年「雨傘及旺角騷亂事件」,「TVB新聞部」及「港府」形容為暴徒,希望社會大眾及各國人士,還他們清白,他們跟69、910、912事件的香港人一樣,被不諒解及無力抗拒權貴,唯有用自己能力及資源,以卵擊石的對抗,只是想保護好自己的家園,忍受著被「父母家人朋友」「指責」「不諒解」「脫離關係」「被迫離家出走」等等。所以請幫忙還他們一個公道,與子女共同進退保護家園,請廣傳身邊人「不離不棄」。他們不是廢青,請保護好他們。「不離不棄」,亦歡迎各國人士幫忙,感謝。

今日我用呢篇洗版

69發展至今,「TVB新聞部」仍不停「誤導」觀眾。政府「態度傲慢」,故意拖延,更聯同「TVB新聞部」合演假新聞,加上某團體挑撥及製造假消息,你們「中計」了,他們「委屈」了。

30號那天,某些團體將會找來「在港及內地唸書」的「大陸人充人頭」,來表示很多「年青人是支持修例」,每位$5000,之前我有貼出來。為何從$900急跳$5000?因為G20 快到了,他們急了,各種打擊年青人及假裝是和理非的人「兇湧而出」,想將團結的年青人瓦解。

希望大家能堅信支持他們,孩子是應該由成年人保護,而非由孩子的身體來保護成年人,他們已開血路。一些香港人不敢站出來,沒關係,但請幫我表達意思,別再「被利用」傷害孩子的心和身,請保護他們,不離不棄 祝福香港人。

612事件後,更發現「黃毓民」也是被TVB新聞部害的,有留意我的留言,應該都看到「真相」,沒看到可以點頭像看清楚。「TVB新聞部」一直「支援政府」「誤導大眾」,手機「直播」多了,更能對比「真相」,大家必須要阻止「新聞界的敗類」「危害」香港。

當年「雨傘及旺角騷亂事件」,「TVB新聞部」及「港府」形容為暴徒,希望社會大眾及各國人士,還他們清白,他們跟69、612、616,621事件的香港人一樣,被不諒解及無力抗拒權貴,唯有用自己能力及資源,以卵擊石的對抗,只是想保護好自己的家園,忍受著因「被挑撥誤導」的「父母家人朋友」「指責」「不諒解」「脫離關係」「被迫離家出走」等等。所以請幫忙還他們一個公道,與子女共同進退保護家園,請廣傳身邊人「不離不棄」。他們不是廢青,請保護好他們。「不離不棄」,亦歡迎各國人士幫忙,感謝。

睇吓你哋搵唔搵到方向
支持!我今日都提議過,字眼可以再諗,真心覺得值得一試

記住唔係純粹認錯,而係策略,係pr,要捉住班中年鐘意鋤強扶弱嘅心態,特別係為人父母嗰班,最好比女仔企前排
男女企都冇乜所謂啦
自然d就得
我覺得未必
舉例, 之前扔磚, 個個廢老都屌人暴徒, 人地警察打份工ja, 做咩要傷人....etc之類
上次有人扔雞蛋, 完全無廢老屌所以以前歷史用雞蛋番茄爛菜扔罪犯唔係無原因

我覺得今次道歉的確會有意想不到既效果

但都要提醒各位一句, 一定要集合夠人多, 先好action,
小貓幾隻就hold住, 萬一真係唔夠人, 就唔好格硬黎

如果人太少, 可能會有反效果
有男有女啦 姐姐嬸嬸都好受乖仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞