[道歉團] 圍政府大樓失民心?一於以退為進,一齊去道歉 + 派傳單啦!

993 回覆
2075 Like 43 Dislike
道你老母,你傻撚左呀?醒下喇
點解要為左一班不聞不問既人而委屈班拋個身出黎抗爭既人?我屌晒你地老母,涼住冷氣係到侮辱班義士
不得不佩服00後 而家個個文武雙全
企最前既有 做文宣既又有
比著係幾年前 叫社運人士組團道歉實比人屌到上天花
和理非絲有興趣幫手 想為義士出一分力
Okay wor ! 掂呀~
好 G持
睇左咁耐,呢個po既建議最好
你有無見過地球上有示威者,完事之後會有示威者道歉?

無,老實講我做咁多年人都未聽過有

日本人咁好禮貌都無

你試下逆向思維,如果我地做第一個,impact可以大到無法想像

分分鐘會轟動過讓路比救護車

真心覺得呢個建議work
唔係咩黑心,持久戰 marketing 係有需要,好似共產黨咁,一手硬一手軟,就好似 d 人對條女咁
道歉還道歉 你一定有承諾喎
就係以後唔可以去搞政府部門
係咪有呢個共識先?
如果唔係只會有反效果
我覺得呢招幾 work,起碼緩和不少社會嘅戾氣同埋緊張嘅氣氛
而家tvb新聞加鹽加醋啦

大家快d睇

依丈輸得好金
咁樣好易會俾市民感覺係威脅佢地,運動最好槍頭指住政府,唔好觸動本身選建制市民的神經,佢會覺得揀邊個係佢自由,我可以聽你講,但唔好用不合作運動來迫我揀邊個,市民出來示威,不合作運動係因為政府唔聽唔理民意
派咩傳單可以再討論既
可能最後唔派傳單
淨係say sorry 阻到人唔好意思咁都可行既
明白你果種唔甘心, 但依加唔係想割蓆, 依加係想帶出政府迫年輕人出黎表態.
天時暑熱留係條街到貪過癮咩, 依加係因為政府唔回應大家個訴求, 年輕人為左一個更美好既未來, 更美好既香港先要做依一系列既不合作運動, 阻到市民都深感抱歉
我相信即使係一個勇武派手足都好, 唔通佢阻到一般市民既時候佢會好興奮咩,
勇武派既手足近日都付出左好多, 都消耗中好多體力, 依啲活動就由一啲和理非去做啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞