[道歉團] 圍政府大樓失民心?一於以退為進,一齊去道歉 + 派傳單啦!

993 回覆
2075 Like 43 Dislike
道歉依個提議唔錯,對星期三集會有幫助

企起門口,左右兩邊一字排開列隊道歉

通知傳媒黎影相,就算少人到100人都可以影到個效果好好

Btw,如果真是實行,希望參與既人服飾既顏色一致d,感覺上會舒服好多
依啲活動義士唔洗出席 爭取時間休息啦
會有和理非肯做
推 最緊要有傳媒影到
差佬果邊一定一定唔可以去道歉,同差佬一道就仆街,返唔到轉頭
第一個肯做辛苦曬義士嘅努力 交比我地啦
如果可以加埋政府請願市民受阻都繼續龜縮,唔出來回應落去會唔會更有效?不過要惗惗點講
抵制暴政中造成不便,敬請見諒。(唔係原諒,我地無錯)
道乜撚野歉呀? 痴撚線
不合作運動既目的就係要阻礙政府運作,逼政府回應正視訴求。一定搞到人架喇,唔想俾人搞咪出聲叫政府快d回應囉

泛民我屌你老母臭閪香港今時今日危在旦夕,你班撚樣仲為左私利可以咁樣出賣後生仔。你班撚樣仆街死仚家剷
稅局影響到市民,當然要道歉

黑警嘛叫佢食屎就差唔多。
呢單野就真係要冷處理wo,
同埋今日黎過稅局既
聽日都唔會黎
佢地心諗你地係度做咩鳩

再講你話道歉, 今日義士好似都做左
Sorry for any inconvenience caused to you?

咁樣感覺上好似好d
學生妹同女警 成件事都唔同
有班人已經有既定思想
一見到一堆後生 「已經唔方好野」
而你地道歉 加派傳單 佢地都wfc
因為補償唔番佢地工作上 同時間上嘅損失
所以如果要打人情牌 比佢地feel到你地嘅誠意 熱情
我諗 可以你地要諗d方法係可以方便番 補償番佢地
縱使唔係一樣咁多

至少比人地feel到你地嘅真心
P.S. 唔好有勇無謀 有熱情係好 但唔好衝動
唔好因小失大
支持你地做嘅事 但要從每件事吸取到教訓

唔知你地圍內嘅人互唔互相認識
但有時有人做錯 衝動 真係要㩒住佢
如今日睇apple live 明明話2:40放人
之後金毛又玩𨋢 比人推開左咪算
係咪撩交嘈咁
呢d情況其實應該講聲 唔好意思 之後走
記住你地個目的係咩
但另一個人不但冇阻止 仲嘈埋一份
比市民感覺學生=冇教養
明白可能係個別案子
但你地係一體 雖然冇大台 但都要齊上齊落
唔係因為意見不合就各做各
會令市民覺得你地出爾反爾 擺明玩野

苦口婆心 三思而堅定前行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞