[道歉團] 圍政府大樓失民心?一於以退為進,一齊去道歉 + 派傳單啦!

993 回覆
2075 Like 43 Dislike
我覺得有得諗,繼續圍落去可能會有反效果,而且唔一定會有咁多人再黎圍多次。明白有人唔想理民意,但示威者向受影響市民道歉,會唔會有摩西過紅海讓白車嗰種國際宣傳嘅效果?會唔會引起國際輿論?

我地可以強調係官迫民反,年輕人係為勢所迫,先要做不合作運動對抗政府,為係抗爭過程阻到普通市民而道歉,希望市民諒解年輕人嘅初心?值得討論
推到有人做
冇人講過今日出去既人錯,一直係講緊為抗爭帶嚟既不便致歉,兩樣野係冇關係
成立獨立調本委員會真係重點, 因為本來知名人士已有聯署, 做到呢個其他訴求更易達成, 咁樣有ground 為所有参與示威的平反, 拉有關差人坐監, 有人問責下台或坐監, 通常呢D報告會有建議, 令未來我們參加集會示威更有保障
後生仔帶頭認錯,等社會輿論去返班做錯事都唔認,連獨立委員會都唔肯成立嘅大人。
會順好多
尤其係用溫情牌+有禮貌
政府唔道歉我首先道歉
曾偉雄:……批評同埋謾罵,我想話畀大家聽,你地冇做錯到!

https://www.youtube.com/watch?v=lko36Q1gy0s

如果賽後討論,大家都認為今日做得唔好,就要修正!

唔好好似D黑警咁!
支持!
高招
我既立場係呢班人完全無做錯到,根本無需要道歉

但問題係呢類不合作運動,可以持續到幾耐?需要消耗幾多人力物力?咁多位後生仔既時間都好寶貴。係成效問題
最好多幾個係女
因為比較容易原諒女既
好主意要推!
最好有埋D大小小的圍觀市民去了解這些示威者, 和接受傳媒採訪
上面巴打冷靜啲先
樓主個建議係表面道歉,依家點都要化解返人哋對我哋嘅dislike先之後再用民意做更大嘅事

政府一方面等緊我哋自己打自己人,二嚟佢哋識捉民意,知用咩方法先討好到大部份香港人

同意可以由另一班人去,一嚟今日嘅義士可以休息,二嚟今日嘅義士都可能會覺難受今日辛苦你哋了
覺得只要幫到成件事
佢地應該唔會介意
起碼係實際行動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞