[道歉團] 圍政府大樓失民心?一於以退為進,一齊去道歉 + 派傳單啦!

993 回覆
2075 Like 43 Dislike
呢幾日 辛苦大家喇
有人話 圍堵政府部門不得人心 個focus又好似分散左咁 去左搞唔太關事既人

政府受影響 - 少,唔通真係收少左稅咩
大眾點睇 - 煩膠,民氣可能重消耗左
做咁多次 又無咩reward 你都攰啦

政府依家係用緊一招 以靜制動 死不退讓
任你攻 等你乜都拎唔到 等你做錯事 等民眾厭煩
假以時日意志消散 軍心動搖 民間反撲 學佔中咁自然死亡
一句講哂︰放軟身段 等你攻唔入佢 等你消耗力量

政府扮慘 我地要比佢更慘
政府搏同情 我地要比佢更搏同情
既然如此 倒不如來個以退為進
下次再去稅局 不圍堵 不阻礙 一齊道歉!
做錯野,搞到人,梗係去道歉,一齊道歉!成班人一齊去道歉!
有囡囡在場做親善大使 當然更好

幢個SORRY牌 去門口
"對唔住呀 阻你地咁耐 請睇睇傳單 送粒糖你食丫"
叫大家識做 咁年輕人咪唔使迫上梁山
同每個公務員/市民派以下傳單 (我知道圖片仍有人update,有兄弟認為要改動)

政府化解攻勢 你無得再攻
no problem 我地將今天現有戰果save一下game先 轉化佢 為下階段舖路 唔會浪費
好處︰
- 唔急,過幾日大家print好傳單 抖順條氣再搵日做 都OK
- 咁多人瘋狂Say sorry - 年青人大規模道歉 認低威 報出來都通情達理 市民下返淡氣
- 瘋狂派傳單(連埋粒糖重好) - 公務員多數都不理世事 保守派 可以返去睇清睇楚係邊個搞到今日咁,下次選舉就知味道
- 唔使好多人,可以每個政府building派D人去道歉
- 親善之舉,去同公務員道歉,不阻人,無犯法,無人可以捉你,安全
上網登記做選民教學
https://lih.kg/1255228

有諗頭
支持
支持
有實際提議唔係留於淨係屌既層次
同埋覺得依招幾好
以退為進
有諗頭
推!支持
認衰仔係對家唔會做既野
但去既巴打應該會比一向無腦巴藍絲屌得仲甘要有心理準備
去圍多次灣仔
不過今次就唔塞路 去瘋狂講對唔住
成年人見到學生妹講對唔住仲邊到罵得落手
諗法唔錯
但真係有晒文宣有晒準備先好
唔使理無腦藍絲既意見 最緊要係拉攏假理性 真被情緒唆擺既中間派 ,去參與626既集會。 集合全港有用既力量, 向美國證明反港共破壞香港法治及金融中心地位既決心。
極度同意
每個政府大樓門口

"Sorry,阻到你地咁耐,我地都係迫不得已"大牌 x 1
傳單 x N
Fox罐裝糖 x N (惠康有售)
年青人(囡囡更佳) x 數個

做就啱架喇
都不失為一個好辦法
sor 睇錯左做大脾x1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞