[道歉團] 圍政府大樓失民心?一於以退為進,一齊去道歉 + 派傳單啦!

993 回覆
2075 Like 43 Dislike
I am
Ready
方向正確
樓主唔係話佢地錯 係想修補下民意
不過我都唔贊成再喺有限嘅時間同資源下處聚焦普通市民 建議集中火力 繼續比壓力主要政權 唔好再搞呢d 住宣傳626 627 G20前最重要嘅一擊
支持
今日lunch time 發夢時
樓上同事初初對大家都唔反感
仲讚大家好好
同職員講 邊度返上樓返d

係過左一點半 你地連停車場都封埋
唔俾職員返上樓 就令同事們反感

雖然食飯時間過左 但唔係個個準時返到office ga ma
尤其負責落決定嘅大老細未返到office
冇一個夠膽自己放工

不過稅局d客 不嬲個個都難頂
講唔夠兩句講粗口 郁手郁腳 大把啦
所以俾市民鬧 真心唔駛咁唔開心
我地日日都係咁

記得講對唔住時 俾d記者影到
尤其cctvb

繼續支持你地
你地冇做錯到
Push
[member]五個人即時圍住佢唐僧式道歉,旁人出口述。
「好心你啦!人哋𡃁妹嚟,你幾十歲人仲同啲細路計較」
「男人老狗咁小氣㗎,人哋都道咗歉,算啦!」
「唉,算啦,想逼死啲學生咩,死一個仲唔夠?」
「班細路起碼有誠意過特首。林鄭糖都無粒俾你!」
「一日最衰都係政府啦!早啲聽民意咪唔使搞成咁。陰公,啲學生都有啊媽生,林鄭真仆街!」
「咪係,仲有個死今李家超個衰樣,寸柒柒咁。」
「林鄭肯落嚟道歉,我支持佢做一世特首。班同學仔都有承擔過佢!」[/member

你睇下條撚樣派既係咩傳單?區議會呀
我屌佢老味唔撚係泛民打手仲可以係咩人?

你地未經歷過2014就會覺得我打緊自己人,但係我好肯定可以同你講,真小人永遠好過偽君子。泛民呢班撚樣我以為香港危在旦夕會有民族精神做番d好事,但係我屌你老味,都係咁賤格!

你地道乜撚野歉?義士無做錯你地道歉同過佢地一棟有乜分別?你地係咩立場?你地又有無理解過今日去稅局既人有乜諗法? 你以為佢地剩係諗住搞尻人?

咁乜撚野叫不合作運動?
一群學生妹於稅務局門前,向受影響市民致歉,並派上糖果及傳單
走個陣重執垃圾 同公務員 市民合照

政府發言人強烈讉責有關行為

政府夠膽就咁講 打埋畀佢copy點話
冇問題!幾時?幾點!邊度?
依加無人話佢地做錯到.
大部分既巴打絲打都好欣賞義士們, 行動派既付出
就係知依一種不合作運動唔能夠長時間無間斷咁去做, 所以先探討有冇另外既可行方向
依加依種致歉既手段, 衰啲講句係一啖沙糖一啖屎
衝係沙糖, 致歉係屎
即係612勇武完之後, 好多人著手搞各類型活動, 播黑警打人片, 搞poster 叫人關注件事, 派傳單, 之後616 有二百萬人行出黎, 再之後有圍警總

如果可以日日衝當然係好, 但要個時機配合到先可以
時機未到, 勇武手足咪等其他人做下野, 等多啲人關注, 到你下一次衝既時候多啲人出黎撐場仲好啦
幫推
一開口就話人波台狗,呢d招數同2014一模一樣
證明你班賤種本性難移

你班仚家剷又唔係撈到風生水起等移民,點解要咁尻賤格?你班仚家剷等俾中共清算!
對唔住啊
我地去道歉=/=割蓆
咁樣代表我地同今日圍既義士共同進退
你隻低級分化狗可以摺埋先
光復香港投啱票好重要

唔錯,圖又整得好
你哋加油
會出嚟撐你哋
重點: 解釋、示弱、認衰、求助、搏同情
例:
"200萬人上街正苦都無動於衷, 5大訴求到呢刻全部都冇爭取到, 所以我哋先至用唔同形式既行動嚟逼正苦回應, 我哋而家都係不斷嘗試不斷學習中, 如果阻礙到你令你覺得唔方便真係好對唔住, 但都希望你可以繼續體諒同支持, 我哋一定要爭取到撤銷暴動定義, 救返被暴警打傷既無辜市民, 如果唔係佢哋有可能要坐10年冤獄"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞