韓國電影集中討論區 (1)

848 回覆
19 Like 18 Dislike
金武烈、姜河那確定合作出演《記憶之夜》(暫譯名),並於今天舉行告祀,即將正式投入拍攝。該片為張行俊導演時隔9年的回歸之作,足足準備了兩年,電影講述因為離奇的綁架事件而失去關於哥哥的記憶的弟弟尋回記憶的懸疑片。 ​​​
3月上映韓國電影:

3.1《解冰》主演:趙震雄、金大明、申久、李清娥
《雪路》主演:金賽綸、金香起
《咖啡伴侶》主演:尹珍序、吳志浩
《雪花》主演:朴珍榮、智友
3.9《藝術家:重生》主演:朴正民、柳賢京
3.16《非正式特工》主演:姜藝媛、韓彩雅、南宮珉
3.23《獨自在夜晚的海邊》主演:金敏喜、鄭在泳
《普通人》主演:孫賢周、張赫
《監獄》主演:韓石圭、金來沅
3.29《One Line》主演:任時完、晉久、朴秉恩、李東輝、金善英
李聖旻、申河均、宋智孝、李艾兒確定出演電影《風風風》,並於13日正式開拍。電影由李炳憲執導,改編自捷克連續8周票房冠軍的大熱電影《MUZI NADEJI》,以濟州島為背景,講述逃離日常去尋找真正的愛的四位男女的故事,由NEW投資發行。 ​​​

李炳憲執導
btw好耐冇見智孝拍戲

李炳做導演
李聖旻、申河均、宋智孝、李艾兒確定出演電影《風風風》,並於13日正式開拍。電影由李炳憲執導,改編自捷克連續8周票房冠軍的大熱電影《MUZI NADEJI》,以濟州島為背景,講述逃離日常去尋找真正的愛的四位男女的故事,由NEW投資發行。 ​​​

李炳憲執導
btw好耐冇見智孝拍戲

李炳做導演

仆街中伏 原來又係同名同姓 佢執導過金宇彬套twenty

李炳憲執導
btw好耐冇見智孝拍戲

李炳做導演

其實我愛馮盈盈係邊個
成日無啦啦利申自己睇百幾套戲

高登摘仙 不過佢好似同人share ac

原來係佢

成日無啦啦利申自己睇百幾套戲
金成勳導演的新作《猖獗》最終由NEW投資發行,這也是NEW繼去年的《釜山行》之後投資的又一部僵屍題材電影。金成勳執導的《共助》在今年1月上映,人次一舉突破了780萬,成為了他自身執導電影票房最好之作,接下來的新作品也備受關注,最終他在之前就準備了的《探戈》和《猖獗》中選擇了《猖獗》,並且與NEW合作,完美打造了《釜山行》的NEW是否能再次成功令人期待。之前玄彬接到了該片的出演提案,目前還未確定。該片是一部以朝鮮時代為背景的僵屍題材電影,預計下半年投入拍攝。
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/03/03/220237_756f2cebc3173680005240b545ebaec4.jpg[/ img]

而家開始要記住呢個係共助導演唔係隧道個導演

朝鮮僵屍
睇左秘密任務,都係麻麻,同master差唔多類型典型商業片格局 不過啲動作場面正過master,特別係開頭馬路追逐 玄彬好似好多都親身上陣 允兒做得唔錯 得利好應該用允兒做下宣傳啦 提都唔提下,雖然係客串姐
btw仲爭the king未睇

我仲未睇阿修羅 得返the grand上 戲飛貴時間又西
《解冰》首日票房第一,Logan輸左得第二,但今日已經爬返解冰頭 同埋解冰評語麻麻 韓國好似好耐冇出色既懸疑犯罪片啦 哭聲勉強算係但又唔多係

我會睇解冰

希望解冰票房高少少 如果唔係睇個卡士香港實唔上

李炳憲執導
btw好耐冇見智孝拍戲

李炳做導演

有宋智孝 成日都無啦啦諗起霜花店
《解冰》首日票房第一,Logan輸左得第二,但今日已經爬返解冰頭 同埋解冰評語麻麻 韓國好似好耐冇出色既懸疑犯罪片啦 哭聲勉強算係但又唔多係

我會睇解冰

一定唔上
你打定輸數會好d

我會睇解冰

一定唔上
你打定輸數會好d

都好肯定唔會上 台灣或者有可能上
唔知hkiff上唔上教師同思春

女教師?呢類獨立小眾電影好大機會上

呢套張海報好有feel
希望真係有

BTW 之前有內地網民將呢套戲嘅導演同湯唯老公撈亂咗
佢地又係撞名

金武烈、姜河那確定合作出演《記憶之夜》(暫譯名),並於今天舉行告祀,即將正式投入拍攝。該片為張行俊導演時隔9年的回歸之作,足足準備了兩年,電影講述因為離奇的綁架事件而失去關於哥哥的記憶的弟弟尋回記憶的懸疑片。 ​​​

姜河那 = 得利又會買

遲啲金秀賢套real香港都好撚肯定會上
鳩估埋其他大機會上既戲:軍艦島、與神同行、對立軍、出租車司機、沈默

李炳憲執導
btw好耐冇見智孝拍戲

李炳做導演

仲未認認真真由頭到尾睇過霜花店

李炳憲執導
btw好耐冇見智孝拍戲

李炳做導演

淨係睇過重點部份

姜河那 = 得利又會買

頂俾你講中左,得利又買左佢套青年警察

李炳憲執導
btw好耐冇見智孝拍戲

李炳做導演

淨係睇過重點部份

我會睇解冰

一定唔上
你打定輸數會好d

都好肯定唔會上 台灣或者有可能上

可惜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞