韓國電影集中討論區 (1)

848 回覆
19 Like 18 Dislike
呢幾日假期 終於睇左哥哥
雖然有D老土 但真係幾感動

DO 其實順眼過黃祖藍好多 咁短頭髮 都唔算叫樣衰

但絕對唔係idol樣 我覺得佢仲樣衰過請回答1988個主角

樣衰,矮,仲要係exo
韓片新手留名
暫時睇過既戲有:
殺人回憶
Old boy
追擊者
死亡直播(電視台炸彈果套)

有冇類似既必睇經典推介?

金南福殺人事件
黃海
新世界

樣衰,矮,仲要係exo

王粗鹽 佢呢排剪到個頭勁短成個on9仔咁
尋晚睇咗鱷魚藏屍日記
太耐之前 畫質差到好難投入
個結局好鬼淒美 套戲又係好多隱喻 果然係金基德

未聽過呢套,原來係金基德處女作
韓國電影真係高汁過韓劇好多

根本就係 呢度已經冇高登咁多盲反

樣衰,矮,仲要係exo

都暻秀都唔算樣衰,1988果個成個稻中兵團咁

pandora算唔算係繼釜山行之後既blockbuster

唔算既 佢四百萬人都唔過
BTW Master又係麻麻地

master票房,定係套戲唔掂?

套戲 宜家票房最好係佢
成套戲又係無咩驚喜

睇黎我要降低我期待
第53屆大鐘獎入圍者90%缺席。包括宣傳大使黃政民、全智賢在內,最佳男女主角入圍者宋康昊、裴鬥娜、沈恩敬,最佳男女配角入圍者李璟榮、尹帝文、千玗嬉等很早就因為日程因素確定缺席。
26日根據日刊體育確認的結果,最佳男主角入圍者崔岷植、郭度沅、河正宇,最佳女主角入圍者李泰蘭,最佳男配角入圍者吳達秀,最佳女配角入圍者羅美蘭都將缺席,並已經反饋給大鐘獎方面。
面對和去年不相上下的缺席率,大鐘電影獎方面仍強調「幾乎都會出席」。當記者以為了順暢地拍攝圖片為由向大鐘方面要求出示出席者名單時。大鐘方面表示「那要明天直接來現場才有。我們不清楚不出席的說法是從哪裡傳來的,我們調整的結果是幾乎都出席。」
對此,相關人士表示「今年的大鐘獎和去年一樣,氣氛都有點冷。大鐘獎方面也盡了全力了,但實際上沒有充足的時間說服演員們出席。」

都暻秀都唔算樣衰,1988果個成個稻中兵團咁

我覺得都暻秀柒好多 個髮型 扮細路仔

之前高登咪有都暻秀post既,連登有冇?
樓豬係叉蛋fans ?

佢嚴峻好多喎
利申:唔係叉蛋fans
樓豬係叉蛋fans ?

叉蛋係咩? exo?梗係唔係 淨係記得高登有post

佢嚴峻好多喎

我覺得佢係樣衰 都暻秀係柒

柳俊烈? 佢今年好紅,聽講演技好掂
睇左七號房的禮物

我覺得麻麻
太多巧合
第53屆大鐘獎完整獲獎名單:
最佳影片:《局內人》
最佳導演:禹民鎬《局內人》
最佳男主角:李秉憲《局內人》
最佳女主角:孫藝珍《德惠翁主》
最佳男配角:嚴泰久《密探》
最佳女配角:羅美蘭《德惠翁主》
企划獎:《局內人》
劇本獎:《局內人》
燈光獎:《哭聲》
攝影獎:《哭聲》
配樂獎:《德惠翁主》
剪輯獎:《哭聲》
服裝獎:《德惠翁主》
美術獎:《密探》
錄音獎:《哭聲》
先端技術特別獎:《大虎》
電影發展功勞獎:尹三六
新人導演獎:趙廷來《鬼鄉》
最佳新人男演員:鄭嘉藍《4等》
最佳新人女演員:金煥熙《哭聲》
New Rising獎:金熙珍《仁川登陸作戰》
人氣獎:李凡秀《仁川登陸作戰》
第53屆大鐘獎完整獲獎名單:
最佳影片:《局內人》
最佳導演:禹民鎬《局內人》
最佳男主角:李秉憲《局內人》
最佳女主角:孫藝珍《德惠翁主》
最佳男配角:嚴泰久《密探》
最佳女配角:羅美蘭《德惠翁主》
企划獎:《局內人》
劇本獎:《局內人》
燈光獎:《哭聲》
攝影獎:《哭聲》
配樂獎:《德惠翁主》
剪輯獎:《哭聲》
服裝獎:《德惠翁主》
美術獎:《密探》
錄音獎:《哭聲》
先端技術特別獎:《大虎》
電影發展功勞獎:尹三六
新人導演獎:趙廷來《鬼鄉》
最佳新人男演員:鄭嘉藍《4等》
最佳新人女演員:金煥熙《哭聲》
New Rising獎:金熙珍《仁川登陸作戰》
人氣獎:李凡秀《仁川登陸作戰》

真係好垃圾,除左李秉憲其他幾乎缺席
池昌旭沈恩敬新片預告公開 確定定檔明年2月

12月27日,由池昌旭、沈恩敬主演的電影《被操縱的都市》方面宣布該片將定檔2月,並公開了第一波預告片。

預告片中有著「有人在操縱一切,他們設定好的世界,我們要推翻。」的字幕,為片中權侑(池昌旭 飾)為洗脫冤屈而追查事情真相的過程增加緊張感。尤其是賽車、遙控飛機、駭客等充滿創意的場面與現實而又充滿個性的人物組合為該片增添與眾不同的樂趣。

另外,電影《被操縱的都市》講述的是僅僅在3分16秒內被捏造成殺人犯的男人權侑與遊戲玩家們一同揭開事件真相的驚險反擊故事。在遊戲界裡是完美的隊長,但在現實中是個平凡無業遊民的權侑(池昌旭 飾)、遊戲隊友天才黑客汝郁(沈恩敬 飾)、特殊效果專家Demolition(安宰弘 飾)將一同引領這個「被操縱的都市」。該片由累積觀影數達到800萬的電影《歡迎來到東莫村》的導演朴光賢打造,將於2017年2月上映。(責編:歸芸珠)<全星網>
CJ有望投資發行電影《夢遊桃源圖》,目前正在討論中,同時在演員方面也爆出了薛景求、趙震雄、吳達庶的陣容,雖然也是不確定。電影以世宗大王的三兒子安平大君鼓弄水墨畫為題材的影片,《夢遊桃源圖》是朝鮮著名的畫家安堅的名作,這幅畫的內容就是安平大君在夢中所見到的桃源。

雄仔達仔
樓豬係叉蛋fans ?

叉蛋係咩? exo?梗係唔係 淨係記得高登有post

係exo,呢隊kpop組合好撚黑人憎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞