韓國電影集中討論區 (1)

848 回覆
19 Like 18 Dislike
我諗緊開一個亞洲電影post,一黎呢到黎黎去去都係我地幾個 推post有難度,二黎好多時冇咁多新料update 講亞洲電影有多啲野講下,中港台日韓泰印等等,舊片新片都可以講 各位巴絲點睇?
我諗緊開一個亞洲電影post,一黎呢到黎黎去去都係我地幾個 推post有難度,二黎好多時冇咁多新料update 講亞洲電影有多啲野講下,中港台日韓泰印等等,舊片新片都可以講 各位巴絲點睇?

十卜
宋康昊50歲生日快樂 我以為佢已經5x歲

咁就50歲 希望佢繼續拍多D好戲,同埋唔好比人打壓
韓片愛好者留名

你地睇過最SAD既韓片係邊套
舊戲 薄荷糖
我係鐘意翻睇電影既人, 但呢套睇完幾年都唔敢重睇
http://kpopn.niusnews.com/=K0oalb49
又會無啦啦上呢套既 我down咗但一直搵唔到中字

好耐之前係咪討論過? 到而家都係冇中字
http://kpopn.niusnews.com/=K0oalb49
又會無啦啦上呢套既 我down咗但一直搵唔到中字

睇過英字,馬東錫係套戲好惡
韓片愛好者留名

舊戲 薄荷糖

無聲吶喊,素緩呢d戲我唔會翻睇
觸不到的戀人

睇過英字,馬東錫係套戲好惡

之前討論過 話馬大叔有裸露戲

韓片愛好者留名

舊戲 薄荷糖

無聲吶喊無得輸
我仲有好多經典野未睇過,好似生死諜變、實尾島、觸不到的戀人、假如愛有天意等等
玄彬套秘密任務台灣2月上,香港呢
韓片愛好者留名

舊戲 薄荷糖

無聲吶喊無得輸
我仲有好多經典野未睇過,好似生死諜變、實尾島、觸不到的戀人、假如愛有天意等等

生死諜變我買咗碟睇 因為聽講係韓影開始發展既一套

呢套當年係韓國連鐵達尼都抽贏 ,不過套戲既立場幾一面倒支持韓國,呢點我唔係好受
玄彬套秘密任務台灣2月上,香港呢

2月

咁就50歲 希望佢繼續拍多D好戲,同埋唔好比人打壓

咩類型既角色都演到
潘多拉出左中字
《重審》新海報,韓國2月16日上映

由《四人餐桌》導演李受妍執導,趙震雄、申久、金大明主演的電影《解凍》確定3月上映並公開首款宣傳海報。電影講述的是冰封的漢江慢慢融化,冰面之下的無頭女屍浮出水面,連鎖殺人魔的秘密也被逐漸揭開。
由《四人餐桌》導演李受妍執導,趙震雄、申久、金大明主演的電影《解凍》確定3月上映並公開首款宣傳海報。電影講述的是冰封的漢江慢慢融化,冰面之下的無頭女屍浮出水面,連鎖殺人魔的秘密也被逐漸揭開。

終於上啦 雄仔
希望唔好好似狩獵咁爛
《清醒夢》定檔2月22日 高洙朴有天等聯手演繹

1月18日,電影《清醒夢(Lucid Dream)》發行公司NEW方面確認該片將於2月22日上映。

電影《清醒夢》是韓國首部以「清醒夢」為題材的電影,清醒夢是指在自我意識清醒狀態直接進入夢境,做夢者能夠清醒地認識到自己在夢境中,甚至進一步控制夢的內容。

在電影中,高洙飾演的大浩是熱血記者出身,喜歡追根究底,在兒子失踪之後透過清醒夢尋找線索,展現了一個孤軍奮鬥的父親形象;薛耿求飾演對詭異事件很感興趣的警察方燮一角,他在得知事件之後也非常積極地幫助高洙;姜惠貞飾演大浩的朋友素賢,是一名精神科醫生,對大浩在清醒夢中尋找線索給予指導;在大浩周邊徘徊的神秘人物則由朴有天飾演。

另外,電影《清醒夢》由金俊成導演執導,高洙、薛耿求、姜惠貞、朴有天等主演,講述了孩子被綁架後,3年後父親在夢中見到罪犯,往返夢與現實之間根據犯罪線索尋找犯罪過程以及綁架背後陰謀的故事。(責編:邵天翔)<全星網>
清醒夢終於上
《清醒夢》定檔2月22日 高洙朴有天等聯手演繹

1月18日,電影《清醒夢(Lucid Dream)》發行公司NEW方面確認該片將於2月22日上映。

電影《清醒夢》是韓國首部以「清醒夢」為題材的電影,清醒夢是指在自我意識清醒狀態直接進入夢境,做夢者能夠清醒地認識到自己在夢境中,甚至進一步控制夢的內容。

在電影中,高洙飾演的大浩是熱血記者出身,喜歡追根究底,在兒子失踪之後透過清醒夢尋找線索,展現了一個孤軍奮鬥的父親形象;薛耿求飾演對詭異事件很感興趣的警察方燮一角,他在得知事件之後也非常積極地幫助高洙;姜惠貞飾演大浩的朋友素賢,是一名精神科醫生,對大浩在清醒夢中尋找線索給予指導;在大浩周邊徘徊的神秘人物則由朴有天飾演。

另外,電影《清醒夢》由金俊成導演執導,高洙、薛耿求、姜惠貞、朴有天等主演,講述了孩子被綁架後,3年後父親在夢中見到罪犯,往返夢與現實之間根據犯罪線索尋找犯罪過程以及綁架背後陰謀的故事。(責編:邵天翔)&lt;全星網&gt;

條橋有啲似時間脫離者,都係玩夢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞