韓國電影集中討論區 (1)

848 回覆
19 Like 18 Dislike
金敏喜贏咗柏林影后

犀利,但佢番去韓國會唔會都係比人罵不倫

【柏林影展】金敏喜靠不倫戀封后 兩度向人夫導演高呼:我愛你!

憑《獨自一人在夜晚的海邊》(下稱《獨自》)獲獎的出爐柏林影后金敏喜,今年34歲。99年摘KBS青少年演技獎入行,翌年再摘SBS演技大賞女新人獎。08年憑《喜歡火熱》摘第9屆釜山影評協會影后。去年為朴贊郁全裸演出女同志電影《下女誘罪》,奪第37屆青龍電影獎最佳女演員。

今次金敏喜更加破格,拍住人夫導演合作拍《獨自》,戲中她飾演一個同導演有婚外戀的演員,未知是否入戲太深,兩人竟爆出不倫戀,洪尚秀更向結婚31年嘅太太提出離婚,更估唔到嘅係本片為金敏喜奪得首個國際性獎項,而今次亦是首位韓國女星摘下柏林影后。

金敏喜對於被指戀上人夫導演成為國際焦點毫不在意,今晚兩人除拖手行紅地氈外,金敏喜致謝時,更兩度特別感謝洪尚秀,並說:「我尊敬他,我愛他!」

據知,洪尚秀會趁今次柏林之旅,在當地開拍新片,而金敏喜亦會繼續出演。兩人關係似乎嚟真……

兩個已經毫無避忌,高調放閃 第一次見二奶咁張揚 不過金敏喜演技真心勁 好想睇套戲,完全真人show黎

做自己 無顧忌
金敏喜贏咗柏林影后

【柏林影展】金敏喜靠不倫戀封后 兩度向人夫導演高呼:我愛你!

憑《獨自一人在夜晚的海邊》(下稱《獨自》)獲獎的出爐柏林影后金敏喜,今年34歲。99年摘KBS青少年演技獎入行,翌年再摘SBS演技大賞女新人獎。08年憑《喜歡火熱》摘第9屆釜山影評協會影后。去年為朴贊郁全裸演出女同志電影《下女誘罪》,奪第37屆青龍電影獎最佳女演員。

今次金敏喜更加破格,拍住人夫導演合作拍《獨自》,戲中她飾演一個同導演有婚外戀的演員,未知是否入戲太深,兩人竟爆出不倫戀,洪尚秀更向結婚31年嘅太太提出離婚,更估唔到嘅係本片為金敏喜奪得首個國際性獎項,而今次亦是首位韓國女星摘下柏林影后。

金敏喜對於被指戀上人夫導演成為國際焦點毫不在意,今晚兩人除拖手行紅地氈外,金敏喜致謝時,更兩度特別感謝洪尚秀,並說:「我尊敬他,我愛他!」

據知,洪尚秀會趁今次柏林之旅,在當地開拍新片,而金敏喜亦會繼續出演。兩人關係似乎嚟真……

兩個已經毫無避忌,高調放閃 第一次見二奶咁張揚 不過金敏喜演技真心勁 好想睇套戲,完全真人show黎

做自己 無顧忌

才能夠嚐到原味
金敏喜贏咗柏林影后

做自己 無顧忌

才能夠嚐到原味

btw啲人話套野紀錄片黎,笑到仆街
金敏喜贏咗柏林影后

做自己 無顧忌

才能夠嚐到原味

btw啲人話套野紀錄片黎,笑到仆街

好似話佢兩個喺出席柏林影展期間又開拍咗套新戲
虛擬都市 香港3月16號上

得利開始瘋狂上片
阿修羅23號,秘密任務2號,虛擬都市16號
不過通常捱唔夠一個星期就收皮
金敏喜贏咗柏林影后

有獎就唔會
韓國人好現實
你有成績就ok
當然背後仲會有人講
但一定會多左好多人搵佢拍戲
因為佢拎獎係世界事
不倫只係韓國人會話佢
金敏喜贏咗柏林影后

有獎就唔會
韓國人好現實
你有成績就ok
當然背後仲會有人講
但一定會多左好多人搵佢拍戲
因為佢拎獎係世界事
不倫只係韓國人會話佢

應該會好兩極,一邊支持佢,另一邊鬧爆佢?
由孫賢周、張赫主演,羅美蘭、金相浩參演的電影《普通人》公開首支預告片,該片講述20世紀80年代,過著普通生活的重案組刑警成鎮被捲入一場連鎖殺人案件中,生活完全被改變的故事。孫賢周飾演普通的重案組刑警成鎮,張赫飾演國家安全企划部局長,3月上映。
https://youtu.be/BQ-37WMU6zc

孫賢周同金相浩個頭會唔會太假
《普通人》海報加劇照
韓影《另有他路》,金基德弟子趙昌鎬執導,金材昱、徐睿知主演。一個警察與一個女生在網上討論區互相認識,越聊越覺得人生再沒意義,於是相約在春川的蠶島一起自殺……

金基德弟子 睇個款似痴線野
韓影《另有他路》,金基德弟子趙昌鎬執導,金材昱、徐睿知主演。一個警察與一個女生在網上討論區互相認識,越聊越覺得人生再沒意義,於是相約在春川的蠶島一起自殺……

btw呢套出左seed
睇左master,真係又長又侵 基本上劇情係分開頭一個鐘同後一個鐘,諗住捱完前part後part會精彩啲,點知都係好悶 同埋啲資訊太多去得太快,唔係好跟得切 劇情都係好套路化,咩局中局中局都係預料之內
btw呢套戲我覺得最出反而係金宇彬,有得發揮,啲戲唔似之前技術者們咁一味靠chok 其他角色都係面肉模糊居多,特別係姜棟元
睇左master,真係又長又侵 基本上劇情係分開頭一個鐘同後一個鐘,諗住捱完前part後part會精彩啲,點知都係好悶 同埋啲資訊太多去得太快,唔係好跟得切 劇情都係好套路化,咩局中局中局都係預料之內
btw呢套戲我覺得最出反而係金宇彬,有得發揮,啲戲唔似之前技術者們咁一味靠chok 其他角色都係面肉模糊居多,特別係姜棟元

btw套戲最好睇既位就係最尾個彩蛋
而家韓片片長兩個鐘係咪基本需求?
the king又係兩個幾鐘
金敏喜贏咗柏林影后

做自己 無顧忌

才能夠嚐到原味

而家韓片片長兩個鐘係咪基本需求?
the king又係兩個幾鐘

搞到某部份戲好撚冗長
車太賢套因為愛好悶…
基本上已經對佢既戲可以blacklist

btw呢套出左seed

正喎個題材

幾吸引咁喎

btw呢套出左seed

正喎個題材

幾吸引咁喎

岩岩睇完,有冇巴打睇左?
覺得D情節唔似金基德
車太賢套因為愛好悶…
基本上已經對佢既戲可以blacklist

佢已經唔係票房保證黎 甚至我覺得果陣我的野蠻女友淨係捧紅左全智賢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞