韓國電影集中討論區 (1)

848 回覆
19 Like 18 Dislike
而家韓片片長兩個鐘係咪基本需求?
the king又係兩個幾鐘

搞到某部份戲好撚冗長

典型韓片陋習就係結局死唔斷氣

大片係一撚定過兩個鐘
韓影《另有他路》,金基德弟子趙昌鎬執導,金材昱、徐睿知主演。一個警察與一個女生在網上討論區互相認識,越聊越覺得人生再沒意義,於是相約在春川的蠶島一起自殺……

金基德弟子 睇個款似痴線野

btw呢套出左seed

正喎個題材

幾吸引咁喎

岩岩睇完,有冇巴打睇左?
覺得D情節唔似金基德

咁快睇左 睇唔睇得過?
劉智泰套《Split》(台譯:全倒吧!人生),台灣3月24日上映
https://youtu.be/ZW8FSufUqA4
車太賢套因為愛好悶…
基本上已經對佢既戲可以blacklist

佢已經唔係票房保證黎 甚至我覺得果陣我的野蠻女友淨係捧紅左全智賢

佢d演技真係一百套都係99個模倒出黎
佢帶起左裴成佑
車太賢我覺得個套成家都係鬼個套就好睇
其實野蠻女友d演技都係無幾多
而家韓片片長兩個鐘係咪基本需求?
the king又係兩個幾鐘

搞到某部份戲好撚冗長

典型韓片陋習就係結局死唔斷氣

大片係一撚定過兩個鐘

金敏喜贏咗柏林影后

犀利,但佢番去韓國會唔會都係比人罵不倫

有獎就唔會
韓國人好現實
你有成績就ok
當然背後仲會有人講
但一定會多左好多人搵佢拍戲
因為佢拎獎係世界事
不倫只係韓國人會話佢

應該會好兩極,一邊支持佢,另一邊鬧爆佢?

韓國不嬲多道德塔利班
[quote]
兩個已經毫無避忌,高調放閃 第一次見二奶咁張揚 不過金敏喜演技真心勁 好想睇套戲,完全真人show黎

做自己 無顧忌

才能夠嚐到原味

btw啲人話套野紀錄片黎,笑到仆街

好似話佢兩個喺出席柏林影展期間又開拍咗套新戲

拍得咁快
睇左master,真係又長又侵 基本上劇情係分開頭一個鐘同後一個鐘,諗住捱完前part後part會精彩啲,點知都係好悶 同埋啲資訊太多去得太快,唔係好跟得切 劇情都係好套路化,咩局中局中局都係預料之內
btw呢套戲我覺得最出反而係金宇彬,有得發揮,啲戲唔似之前技術者們咁一味靠chok 其他角色都係面肉模糊居多,特別係姜棟元

btw套戲最好睇既位就係最尾個彩蛋

一句講唒,又長又侵
睇左master,真係又長又侵 基本上劇情係分開頭一個鐘同後一個鐘,諗住捱完前part後part會精彩啲,點知都係好悶 同埋啲資訊太多去得太快,唔係好跟得切 劇情都係好套路化,咩局中局中局都係預料之內
btw呢套戲我覺得最出反而係金宇彬,有得發揮,啲戲唔似之前技術者們咁一味靠chok 其他角色都係面肉模糊居多,特別係姜棟元

btw套戲最好睇既位就係最尾個彩蛋

一句講唒,又長又侵

同埋姜棟元近期做d角色好似黎黎去去都係同一個款 得個chok字
韓影《另有他路》,金基德弟子趙昌鎬執導,金材昱、徐睿知主演。一個警察與一個女生在網上討論區互相認識,越聊越覺得人生再沒意義,於是相約在春川的蠶島一起自殺……

金基德弟子 睇個款似痴線野

btw呢套出左seed

正喎個題材

幾吸引咁喎

岩岩睇完,有冇巴打睇左?
覺得D情節唔似金基德

咁快睇左 睇唔睇得過?

見上網有得睇,同埋90分鐘到就睇左
節奏幾平緩,呢方面有D似外出同春逝
而佢果D隱喻既鏡頭又有D似金基德
不過呢套野個態度算正面
有人可能會覺得悶,小弟就覺得OK既
妖 UA Metroplex都唔上阿修羅
焗住去荷里活睇

得利
焗住去荷里活睇

得利

屌 我仲諗住聽日上完堂去metroplex睇
焗住去荷里活睇

得利

呢排啲韓片都係呢幾間上 上個禮拜去睇因為我愛你都係呢堆戲院
焗住去荷里活睇

得利

得罪講句,得利除左識share報章雜誌之外,仲識啲咩?
原來李恩宙已經走左12年
焗住去荷里活睇

得利

得罪講句,得利除左識share報章雜誌之外,仲識啲咩?

原來得咁少院上 除左bc最憎去百老匯旗下睇戲
原來李恩宙已經走左12年

可惜
曹政奭有望出演電影《毒梟》,目前正在就細節問題協調中。該片由《局內人》導演吳民浩編劇執導,講述20世紀70年代以釜山為背景的一位毒梟的故事,宋康昊已確定出演主人公,如果曹政奭確定出演,那麼這將是兩人繼《觀相》後時隔三年的再次合作。電影選角結束後於今年上半年開拍。

​​​曹政奭
由楊景模執導,任時完、晉久、朴秉恩、李東輝、金善英主演的電影《One Line》公開首支預告片,3月29日上映。
https://youtu.be/vahPO9-tfMo
由楊景模執導,任時完、晉久、樸秉恩、李東輝、金善英主演的電影《One Line》公開首支預告片,3月29日上映。
https://youtu.be/vahPO9-tfMo

電影《One Line》確定3月29日上映並公開了新的宣傳海報。該片講述平凡的大學生敏載被捲入大規模詐騙貸款事件,和懷揣不同目標的各個領域專家們展開了一場不可預測的故事。
《再審》受各界好評 版權已賣至海外多國

2月22日,由演員姜河那、鄭宇主演的電影《再審》方面表示,該片在日前舉辦的「EFM(European Film Market)」中獲得了極大的成果。

《再審》方面透露:「我方針對全球的電影賣家舉辦了試映活動。最終,電影版權銷售至美國、日本、中國(香港)、世界航空等,受到了爆發性的反響。」觀看過該片的海外各國買家們表示:「在演員們傾情演繹下,兩人尋找真相的旅程讓我們尤為感動。相信這麼一個以真實事件改編的感人故事能夠傳遞到各國觀眾們的心中。」

目前,《再審》已確定於23日在美國上映,3月在香港上映。

另外,電影《再審》改編自真實故事,講述了熱血律師李俊英(鄭宇 飾)與無辜坐牢10年的少年賢宇(姜河那 飾)為了重新找尋真相展開的故事,由電影《另一個約定》、《殘酷的上班》的導演金泰允執導,已於2月16日在韓國上映。(責編:歸芸珠)<全星網>
由金南佶、千玗嬉主演的電影《某一天》(One Day)公開首支預告片,某一天男子遇到了昏迷中的女子的靈魂,第一次看清這個世界的女子對任何事都充滿好奇,兩人會發生怎樣的故事呢?4月溫暖上映。
https://youtu.be/ZhxwQAZMlys
朴正民確定出演延相昊導演的新作《念力》(暫定名),《念力》講述了一名偶然獲得超能力(念力)的男人努力營救陷入意外事件的女兒的故事。柳承龍、沈恩敬已確定出演,柳承龍飾演偶然獲得了念力的父親石憲,沈恩敬飾演陷入意外的女兒魯美,朴正民飾演幫助拆遷戶的人權律師,也是幫助女兒魯美的角色,電影將於4月開機。

延相昊
李璟榮確定特別出演《與神同行》的第2部,為超豪華陣容再添一員。具體角色目前尚不清楚,但是是一個重要的角色。《與神同行》根據同名漫畫改編,分上下兩部上映,有望於今年夏天上映第一部,明年上映第二部。另外李璟榮參演的《再審》正在熱映中,還有《監獄》《REAL》《中二也沒事》《不汗黨》《鐵雨》《Made in Korea》《Heyday》等待上映或正在拍攝中。

diu咩戲都俾佢拍晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞