韓國電影集中討論區 (1)

848 回覆
19 Like 18 Dislike
韓片新手留名
暫時睇過既戲有:
殺人回憶
Old boy
追擊者
死亡直播(電視台炸彈果套)

有冇類似既必睇經典推介?

今年既哭聲啦
韓片新手留名
暫時睇過既戲有:
殺人回憶
Old boy
追擊者

今年既哭聲啦

星級殺人犯
重罪犯
韓流怪嚇
末世列車
韓片新手留名
暫時睇過既戲有:
殺人回憶
Old boy
追擊者

今年既哭聲啦

星級殺人犯
重罪犯
韓流怪嚇
末世列車

黃海
不可饒恕
盲證
七日綁票令
黑仔刑警
魔童殺手
復仇
親切的金子
骨肉同謀
捉迷藏
睇左我的麻煩大佬,劇情其實好公式化,不過曹政奭實在太正,加好多分 都暻秀都唔錯 笑位其實唔多,luck key好笑好多 同埋導演好似新人黎
睇左我的麻煩大佬,劇情其實好公式化,不過曹政奭實在太正,加好多分 都暻秀都唔錯 笑位其實唔多,luck key好笑好多 同埋導演好似新人黎

漏左句,有韓式催淚,但喊得出
就快年尾,遲啲整個今年韓影十大先,雖然仲有好多戲未睇
由姜河那、鄭宇主演的電影《重審》確定於明年2月上映,該片以2000年全羅北道益山市藥村五岔路口發生的出租車司機殺人事件改編的電影。
《The King》海報,1月上映

而家la la land有優先場,快撚d去睇
韓片新手留名
暫時睇過既戲有:
殺人回憶
Old boy
追擊者

今年既哭聲啦

星級殺人犯
重罪犯
韓流怪嚇
末世列車

黃海
不可饒恕
盲證
七日綁票令
黑仔刑警
魔童殺手
復仇
親切的金子
骨肉同謀
捉迷藏

睇唒班名導既戲都夠做,韓國導演其實唔多

好唔好睇?

我連麻煩大佬都未睇

好唔好睇?

好好睇 呢個導演既戲值得科勞
尋日睇左Missing同Pandora
前者真係好似十幾年前套「怪物」
後者好典型災難片公式

Missing竟然似怪物
Pandora多唔多大場面 Cg好唔好

Missing預告片剪得太好 入到場會慢慢同情返孔孝真
Pandora嘅大場面唔算好多 CG唔錯
我睇4DX版連續幾次毫無預兆下噴濕晒

pandora算唔算係繼釜山行之後既blockbuster

Missing竟然似怪物
Pandora多唔多大場面 Cg好唔好

Missing預告片剪得太好 入到場會慢慢同情返孔孝真
Pandora嘅大場面唔算好多 CG唔錯
我睇4DX版連續幾次毫無預兆下噴濕晒

pandora算唔算係繼釜山行之後既blockbuster

唔算既 佢四百萬人都唔過
BTW Master又係麻麻地

master票房,定係套戲唔掂?

好唔好睇?

好好睇 呢個導演既戲值得科勞

今日係首爾睇左

入我個post傾下

我連麻煩大佬都未睇

呢幾日假期 終於睇左哥哥
雖然有D老土 但真係幾感動

DO 其實順眼過黃祖藍好多 咁短頭髮 都唔算叫樣衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞