韓國電影集中討論區 (1)

848 回覆
19 Like 18 Dislike
金玟錫有望出演電影《水怪》 公司稱正在考慮中

2月27日,據相關人士消息,演員金玟錫有望出演電影《灼鼠之變:水怪的襲擊》。

對此,Woollim娛樂相關人士表示:「金玟錫確實接到了出演提案,正在考慮之中。」

《灼鼠之變:水怪的襲擊》以《朝鮮王朝實錄》中記錄的朝鮮中宗22年,王宮中出現怪物,中宗遷宮的故事為背景改編,由《暴走律師》導演許宗昊執導,男主演有望由金明民擔任,女主角則有望由惠利擔任。

金玟錫2011年參加過Mnet 《Super Star K3》,作為演員出道後出演過《Who Are You-學校2015》、《太陽的後裔》、《Doctors》等人氣電視劇作品,成為冉冉升起的新星。

目前,金玟錫與池晟等人出演的SBS月火劇《被告人》正在熱播。 (責編:邵天翔)<全星網>

GSD Hyeri ???

唔識

我好驚老鼠…但有金明民…點睇
我驚老鼠係驚到電視見到都會起雞皮同唔敢睇
由《白鯨》導演樸仁載執導,崔岷植、郭度沅、沈恩敬、劉慧英、羅美蘭、李起弘、文素麗主演的電影《特別市民》公開首支預告片並確定4月上映。
https://youtu.be/7pkMGdUradQ

崔岷植、郭渡元 呢套講總統選舉,終於有野期待啦

卡士同題材 如果安樂緊貼韓國4月上到 岩岩選完特首宣傳實好好玩

植哥 差唔多成兩年冇戲上
【《玉子》首曝預告"怪物"初露真容】
奉俊昊執導的Netflix新作《玉子》今日曝光首支先導預告片。在預告片中出現了在山林中焦急尋找「玉子」的少女主人公美子,以及蒂爾達·斯文頓的身影。對於玉子的全貌並沒有展現,僅僅在最後一個場面中,給出了局部特寫,但從電腦顯示屏上出現的輪廓來看,與此前傳言的「轉基因豬」相符。
https://youtu.be/JFHFvfT-sQY

奉俊昊更加要期待

淨係netflix上架?

可能係
金玟錫有望出演電影《水怪》 公司稱正在考慮中

2月27日,據相關人士消息,演員金玟錫有望出演電影《灼鼠之變:水怪的襲擊》。

對此,Woollim娛樂相關人士表示:「金玟錫確實接到了出演提案,正在考慮之中。」

《灼鼠之變:水怪的襲擊》以《朝鮮王朝實錄》中記錄的朝鮮中宗22年,王宮中出現怪物,中宗遷宮的故事為背景改編,由《暴走律師》導演許宗昊執導,男主演有望由金明民擔任,女主角則有望由惠利擔任。

金玟錫2011年參加過Mnet 《Super Star K3》,作為演員出道後出演過《Who Are You-學校2015》、《太陽的後裔》、《Doctors》等人氣電視劇作品,成為冉冉升起的新星。

目前,金玟錫與池晟等人出演的SBS月火劇《被告人》正在熱播。 (責編:邵天翔)<全星網>

GSD Hyeri ???

唔識

我好驚老鼠…但有金明民…點睇
我驚老鼠係驚到電視見到都會起雞皮同唔敢睇

呢套戲一波三折,今次都唔知係咪開得成
雄仔表示唔會拍signal第二季,我個人認為金惠秀都冇乜可能會再拍,就咁完啦好嘛
雄仔專心拍電影算啦
雄仔表示唔會拍signal第二季,我個人認為金惠秀都冇乜可能會再拍,就咁完啦好嘛
雄仔專心拍電影算啦

通常D第二季都係做臭朵
啱啱睇完秘密任務
幾正
雄仔專心拍電影算啦

通常D第二季都係做臭朵

好好地俾signal完滿結束啦好心
啱啱睇完秘密任務
幾正

今期個個禮拜都有韓片係香港上映
【《玉子》首曝預告"怪物"初露真容】
奉俊昊執導的Netflix新作《玉子》今日曝光首支先導預告片。在預告片中出現了在山林中焦急尋找「玉子」的少女主人公美子,以及蒂爾達·斯文頓的身影。對於玉子的全貌並沒有展現,僅僅在最後一個場面中,給出了局部特寫,但從電腦顯示屏上出現的輪廓來看,與此前傳言的「轉基因豬」相符。
https://youtu.be/JFHFvfT-sQY

奉俊昊更加要期待

淨係netflix上架?

可能係

The film will premiere globally on Netflix in 2017 and will also have a limited day and date theatrical release in the US.
由《白鯨》導演樸仁載執導,崔岷植、郭度沅、沈恩敬、劉慧英、羅美蘭、李起弘、文素麗主演的電影《特別市民》公開首支預告片並確定4月上映。
https://youtu.be/7pkMGdUradQ

崔岷植、郭渡元 呢套講總統選舉,終於有野期待啦

卡士同題材 如果安樂緊貼韓國4月上到 岩岩選完特首宣傳實好好玩

植哥 差唔多成兩年冇戲上

劉慧英
其實我愛馮盈盈係邊個
成日無啦啦利申自己睇百幾套戲

高登摘仙 不過佢好似同人share ac
《解冰》首日票房第一,Logan輸左得第二,但今日已經爬返解冰頭 同埋解冰評語麻麻 韓國好似好耐冇出色既懸疑犯罪片啦 哭聲勉強算係但又唔多係
金成勳導演的新作《猖獗》最終由NEW投資發行,這也是NEW繼去年的《釜山行》之後投資的又一部僵屍題材電影。金成勳執導的《共助》在今年1月上映,人次一舉突破了780萬,成為了他自身執導電影票房最好之作,接下來的新作品也備受關注,最終他在之前就準備了的《探戈》和《猖獗》中選擇了《猖獗》,並且與NEW合作,完美打造了《釜山行》的NEW是否能再次成功令人期待。之前玄彬接到了該片的出演提案,目前還未確定。該片是一部以朝鮮時代為背景的僵屍題材電影,預計下半年投入拍攝。

而家開始要記住呢個係共助導演唔係隧道個導演
金成勳導演的新作《猖獗》最終由NEW投資發行,這也是NEW繼去年的《釜山行》之後投資的又一部僵屍題材電影。金成勳執導的《共助》在今年1月上映,人次一舉突破了780萬,成為了他自身執導電影票房最好之作,接下來的新作品也備受關注,最終他在之前就準備了的《探戈》和《猖獗》中選擇了《猖獗》,並且與NEW合作,完美打造了《釜山行》的NEW是否能再次成功令人期待。之前玄彬接到了該片的出演提案,目前還未確定。該片是一部以朝鮮時代為背景的僵屍題材電影,預計下半年投入拍攝。

而家開始要記住呢個係共助導演唔係隧道個導演
有冇人覺得千年配角柳海鎮無論做奸角諧角都好掂 反而吳達洙一見到佢就好想笑 好似做過諧星之後返唔到轉頭咁
睇左秘密任務,都係麻麻,同master差唔多類型典型商業片格局 不過啲動作場面正過master,特別係開頭馬路追逐 玄彬好似好多都親身上陣 允兒做得唔錯 得利好應該用允兒做下宣傳啦 提都唔提下,雖然係客串姐
btw仲爭the king未睇
《解冰》首日票房第一,Logan輸左得第二,但今日已經爬返解冰頭 同埋解冰評語麻麻 韓國好似好耐冇出色既懸疑犯罪片啦 哭聲勉強算係但又唔多係

我會睇解冰
唔知hkiff上唔上教師同思春
唔知hkiff上唔上教師同思春

女教師?呢類獨立小眾電影好大機會上
李聖旻、申河均、宋智孝、李艾兒確定出演電影《風風風》,並於13日正式開拍。電影由李炳憲執導,改編自捷克連續8周票房冠軍的大熱電影《MUZI NADEJI》,以濟州島為背景,講述逃離日常去尋找真正的愛的四位男女的故事,由NEW投資發行。 ​​​

李炳憲執導
btw好耐冇見智孝拍戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞