韓國電影集中討論區 (1)

848 回覆
19 Like 18 Dislike
清醒夢終於上

朴有天單野呢排都搞掂左,好似拉左條女
張赫有望接拍新片 飾演盲人劍客

1月18日,據相關人士消息,演員張赫有望出演電影《劍客》,於4月份投入拍攝。

如果出演成行,張赫將出演盲人劍客太律(音),同時該片也將是張赫繼2001年電影《火山高校》與2010年KBS電視劇《推奴》後,時隔多年再次接拍的打戲。

《劍客》由曾經製作《大叔》、《霜花店》、《雪國列車》等作品的OPUSpictures製作,也是崔在勳(音)導演的處女作。《劍客》講述了明清交替之際,世事混亂,傳奇劍客太律站出來與清廷抗爭,以及與女兒之間的故事。

目前,張赫正在拍攝OCN週末劇《Voice》,他與孫賢周主演的電影《普通人》也即將上映。 (責編:邵天翔)<全星網>
韓志旼李熙俊出演新片《白小姐》 2月份開拍

1月18日,據BH娛樂消息,旗下演員韓志旼與李熙俊將攜手出演電影《白小姐》(暫定)。

在電影《密探》中,韓志旼飾演唯一的女性義烈團成員,給人留下了深刻印象。在最近熱播的SBS電視劇《藍色大海的傳說》中,李熙俊同樣有出色表現。兩人在電影中的合作,令人期待。

在《白小姐》中,韓志旼將飾演一名有前科的女人,因世俗的偏見,對任何人都無法敞開心扉。某一天,她遇見了一名少女,決心伸出救援之手。李熙俊將飾演一個對韓志旼充滿了憐憫與愛的人物,與世上不合理的事情鬥爭的同時,尊重韓志旼自己選擇的做事方法。

另外,電影《白小姐》將於2月初開拍。(責編:邵天翔)<全星網>
清醒夢終於上

朴有天單野呢排都搞掂左,好似拉左條女

到底誰是誰非 朴係韓國個朵有無臭左
由《四人餐桌》導演李受妍執導,趙震雄、申久、金大明主演的電影《解凍》確定3月上映並公開首款宣傳海報。電影講述的是冰封的漢江慢慢融化,冰面之下的無頭女屍浮出水面,連鎖殺人魔的秘密也被逐漸揭開。

終於上啦 雄仔
希望唔好好似狩獵咁爛

好似好正咁 poster好詭異

終於上啦 雄仔
希望唔好好似狩獵咁爛

好似好正咁 poster好詭異

好鍾意呢種題材

Creepy
儲左成堆戲未睇
睇左韓版嫌疑犯X的獻身,韓版著重愛情線,日版著重懸疑部分同埋講兩個主角鬥智鬥力多,反而韓版柳承範同趙震雄係gay味濃,冇乜鬥智 但係都值得一睇 呢排蘇有朋又話開拍大陸版wtf
儲左成堆戲未睇

x2 多到我要排次序再順序睇
宋康昊50歲生日快樂 我以為佢已經5x歲

咁就50歲 希望佢繼續拍多D好戲,同埋唔好比人打壓

咩類型既角色都演到

反而崔岷植比大眾既印象仲係癲佬
想睇Jacob's Ladder好耐,但好淆

https://movie.douban.com/subject/1295809/?from=subject-page

mark低先

仲有Jake Gyllenhaal套Donnie Darko都好正
https://movie.douban.com/subject/1306662/?from=subject-page

呢套幾年前睇過,睇完影評都唔知up乜鳩 可能啲科學理論睇到一舊雲 相反同類型mulholland drive睇完再睇影評,會大致上明佢講咩
宋康昊50歲生日快樂 我以為佢已經5x歲

咁就50歲 希望佢繼續拍多D好戲,同埋唔好比人打壓

咩類型既角色都演到

反而崔岷植比大眾既印象仲係癲佬

做得多痴線佬
韓國上美人魚
《單身騎士》單人海報,2月22日上映

《單身騎士》單人海報,2月22日上映

第三張條女叫咩名
單眼皮得黎好靚女
韓國上美人魚

Poster
第三張條女叫咩名
單眼皮得黎好靚女

無認錯既話應該係安昭熙 之前做屍殺列車學生妹
第三張條女叫咩名
單眼皮得黎好靚女

無認錯既話應該係安昭熙 之前做屍殺列車學生妹

我覺得單眼皮之中佢唔靚 金高銀同朴素淡靚啲
《你會在那裡嗎》台灣2月上
https://youtu.be/Bk8LvxYp3fk

btw仲未睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞