韓國電影集中討論區 (1)

848 回覆
19 Like 18 Dislike
有線電影一台 三月全港電視首播
德惠翁主

有線一台 佢俾我既印象仲係播黎播去都係啲舊戲
btw驕陽係咪under有線?
德惠翁主

驕陽係徐小明喺有線娛樂台打骰所產生嘅畸胎
自家製作除咗跟蹤之外就冇套得 反而做發行就好啲

BTW 有線買戲係越嚟越難
以華語電影嚟講 爆谷同衛視掃咗唔少大片
有線主要片源來自王晶同發行工作室
仲有啲細公司

不過間中都俾佢搶到啲正野
好似踏血尋梅同點五步

爆谷係咪安樂架?moviemovie好似都係?我覺得一個台淨係播自己啲戲好冇癮,冇得俾觀眾選擇 所以衛視真係唔錯
其實想問一套戲唔可以賣俾幾個電視台播既咩?個問題好似好on9
生化危機首日2億
仲多過北美首週

有咩咁吸引韓國人?睇黎出續集有機去泡國搞首映

美帝大製作其實一各向韓國係好ok既
咁首映通常都係向日本搞
因為日本就算上映票房唔會好好但碟係賣得好既

李准基荷里活debut
要入場打j

係喔

生化危機?

下原來有佢咩
我都未睇
韓國人而家點睇李秉憲
韓國人而家點睇李秉憲

打j吧
醜聞wfc
曹義錫執導,姜棟元、金宇彬、李秉憲、吳達洙、嚴智苑、陳京、趙賢哲參演電影《Master》終於定檔12月21日韓國公映,影片霸氣四溢主海報同步公開。

Download左黎睇,套戲其實麻麻,覺得個呀叔好型

個阿叔

李秉憲?定係你講吳達洙 唔好嚇我
最近有咩戲好睇
岩岩睇左老師的恩惠(台譯卸屍宴 )好耐冇睇韓國懸疑片,因為要睇既都睇晒 呢套真係唔錯 睇完去睇影評,發現有好多細節位都好值得留意 同埋好血腥好爽 估到個final boss,但係估唔到玩得咁精彩個老師真係臨老現眼報
btw導演林大雄黎緊都有套懸疑驚悚片《時間外的家》,有啲期待 但係條友呢幾年又拍左幾套大陸爛片 好矛盾
德惠翁主

驕陽係徐小明喺有線娛樂台打骰所產生嘅畸胎
自家製作除咗跟蹤之外就冇套得 反而做發行就好啲

BTW 有線買戲係越嚟越難
以華語電影嚟講 爆谷同衛視掃咗唔少大片
有線主要片源來自王晶同發行工作室
仲有啲細公司

不過間中都俾佢搶到啲正野
好似踏血尋梅同點五步

爆谷係咪安樂架?moviemovie好似都係?我覺得一個台淨係播自己啲戲好冇癮,冇得俾觀眾選擇 所以衛視真係唔錯
其實想問一套戲唔可以賣俾幾個電視台播既咩?個問題好似好on9

Moviemovie係安樂獨資
爆谷就係同陳可辛加華誼兄弟合作

其實你會見到各大電影台好多舊戲都係一樣
(其實搞電影台 你link up到天映同Fortune Star就已經有好多舊戲慢慢loop

宜家佢地只不過係搶新戲首輪獨家播放權
所以有線上年先至播到安樂嘅李碧華系列
而衛視又係遲一年先有竊聽風雲3

原來係咁 天映好似喺香港收左皮,得返個經典台
金玟錫有望出演電影《水怪》 公司稱正在考慮中

2月27日,據相關人士消息,演員金玟錫有望出演電影《灼鼠之變:水怪的襲擊》。

對此,Woollim娛樂相關人士表示:「金玟錫確實接到了出演提案,正在考慮之中。」

《灼鼠之變:水怪的襲擊》以《朝鮮王朝實錄》中記錄的朝鮮中宗22年,王宮中出現怪物,中宗遷宮的故事為背景改編,由《暴走律師》導演許宗昊執導,男主演有望由金明民擔任,女主角則有望由惠利擔任。

金玟錫2011年參加過Mnet 《Super Star K3》,作為演員出道後出演過《Who Are You-學校2015》、《太陽的後裔》、《Doctors》等人氣電視劇作品,成為冉冉升起的新星。

目前,金玟錫與池晟等人出演的SBS月火劇《被告人》正在熱播。 (責編:邵天翔)<全星網>
由《白鯨》導演樸仁載執導,崔岷植、郭度沅、沈恩敬、劉慧英、羅美蘭、李起弘、文素麗主演的電影《特別市民》公開首支預告片並確定4月上映。
https://youtu.be/7pkMGdUradQ

崔岷植、郭渡元 呢套講總統選舉,終於有野期待啦

2月27日,據相關人士消息,演員金玟錫有望出演電影《灼鼠之變:水怪的襲擊》。

對此,Woollim娛樂相關人士表示:「金玟錫確實接到了出演提案,正在考慮之中。」

《灼鼠之變:水怪的襲擊》以《朝鮮王朝實錄》中記錄的朝鮮中宗22年,王宮中出現怪物,中宗遷宮的故事為背景改編,由《暴走律師》導演許宗昊執導,男主演有望由金明民擔任,女主角則有望由惠利擔任。

金玟錫2011年參加過Mnet 《Super Star K3》,作為演員出道後出演過《Who Are You-學校2015》、《太陽的後裔》、《Doctors》等人氣電視劇作品,成為冉冉升起的新星。

目前,金玟錫與池晟等人出演的SBS月火劇《被告人》正在熱播。 (責編:邵天翔)<全星網>

GSD Hyeri ???
【《玉子》首曝預告"怪物"初露真容】
奉俊昊執導的Netflix新作《玉子》今日曝光首支先導預告片。在預告片中出現了在山林中焦急尋找「玉子」的少女主人公美子,以及蒂爾達·斯文頓的身影。對於玉子的全貌並沒有展現,僅僅在最後一個場面中,給出了局部特寫,但從電腦顯示屏上出現的輪廓來看,與此前傳言的「轉基因豬」相符。
https://youtu.be/JFHFvfT-sQY

奉俊昊更加要期待
劉亞仁、李帝勳、安在洪、朴正民有望合作出演電影《狩獵的時間》,電影由《守望者》導演尹成賢執導,以近未來為背景,講述盜竊了巨款的三個年輕人和追蹤他們的壞人的故事。李帝勳在考慮出演三個男主之一或者挑戰飾演惡人,劉亞仁和安在洪飾演偷走巨額錢財的主人公,朴正民擔當推進劇情展開的核心角色。這也是李帝勳、朴正民與尹成賢導演的第二次合作,劉亞仁、安在洪與導演首次合作,電影將於今年夏天開拍。

劉亞仁又話佢病又話要入伍,但好似又咁多戲拍咁,究竟咩事
《普通人》海報

《監獄》單人海報

兩套同日上映對撼

GSD Hyeri ???

唔識
最近有咩戲好睇

master、the king、秘密任務全部都大卡士大片,不過唔係所有人都鐘意,我麻麻地呢類片

阿修羅上緊,秘密任務香港3月2號上,仲有活埋35夜9號上,呢套值得一睇 虛擬都市16號上
由《白鯨》導演樸仁載執導,崔岷植、郭度沅、沈恩敬、劉慧英、羅美蘭、李起弘、文素麗主演的電影《特別市民》公開首支預告片並確定4月上映。
https://youtu.be/7pkMGdUradQ

崔岷植、郭渡元 呢套講總統選舉,終於有野期待啦

卡士同題材 如果安樂緊貼韓國4月上到 岩岩選完特首宣傳實好好玩
【《玉子》首曝預告"怪物"初露真容】
奉俊昊執導的Netflix新作《玉子》今日曝光首支先導預告片。在預告片中出現了在山林中焦急尋找「玉子」的少女主人公美子,以及蒂爾達·斯文頓的身影。對於玉子的全貌並沒有展現,僅僅在最後一個場面中,給出了局部特寫,但從電腦顯示屏上出現的輪廓來看,與此前傳言的「轉基因豬」相符。
https://youtu.be/JFHFvfT-sQY

奉俊昊更加要期待

淨係netflix上架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞