韓國電影集中討論區 (1)

848 回覆
19 Like 18 Dislike
金允錫大人個套
你會在哪裡嗎
有無人睇左?

睇咗 選角幾好但套戲又係衰劇本

我幾失望
我無睇過原著小說
唔知原本係點

我都失望
我個卞約漢
前排the king同共助惡鬥,一開波the king騎住共助個幾星期 呢幾日共助無啦啦爆返上黎,後勁凌厲 btw兩套都過左300萬
前排the king同共助惡鬥,一開波the king騎住共助個幾星期 呢幾日共助無啦啦爆返上黎,後勁凌厲 btw兩套都過左300萬

恭喜哂
新年流流諗住睇潘多拉

新年諗住翻煲一次signal

我撞邪咁用左一個幾星期睇左「家人間為何這樣」同「王家一家人」
我誠意推介俾師奶

巴打口味咁c9
一月有四套片都想睇:The King、共助、女教師、因為愛
2月上映電影:
2.9《被操縱的城市》主演:池昌旭、沈恩敬、安在洪
2.15《對,家人》主演:李瑤媛、鄭萬植、李絮、鄭鈞元
2.16《再審》主演:鄭宇、姜河那、金海淑
2.22《清醒夢》主演:高修、薛景求、姜惠貞、樸有天
2.22《單身騎士》主演:李秉憲、孔曉振、安昭熙
睇左潘多拉,我覺得好好睇 都係一貫災難片格局,串鳩政府,人性醜惡,刻意煽情(今次喊唔出 )但係處理核輻射果啲情節好緊湊好真實 似做過下功課 唯一唔滿意就係煩膠黃翠如 正義撚上身,不停煽動啲人做呢樣果樣,9衝去呢度果度 btw個導演係鐵線蟲入侵果個

但因為佢太典型災難片 所以我覺得唔掂

呢個套路玩得太多, 開始有d厭, 但都覺得唔錯, 係後尾放完彈果度太拖, 同埋佢老母d戲好唔得, 重有果兩母小可有可無咁, 唔知想點

話晒果個係文晶熙,點都俾返啲戲份佢
我覺得最煩係黃翠如
2月上映電影套套都幾吸引
至少一套講南北韓既戲都無

全部都想睇

全部都想睇

依次序排,我最想睇
《被操縱的城市》,《清醒夢》,《再審》,《對,家人》,《單身騎士》

全部都想睇

依次序排,我最想睇
《被操縱的城市》,《清醒夢》,《再審》,《對,家人》,《單身騎士》

清醒夢好似幾正WO
金泰梨出演新片《1987》 與河正宇姜棟元等合作

1月31日,J,WIDE-COMPANY方面表示,旗下演員金泰梨確定出演電影《1987》。

在片中,金泰梨將飾演妍熙一角,她將在民主運動中與姜棟元展開一段深情而淒涼的感情戲。目前,演員河正宇、姜棟元、金允錫等韓國實力派演員已確定加盟該片。就此,繼電影《小姐》後,《1987》將成為金泰梨與河正宇合作的第二部電影作品。

另外,電影《1987》圍繞著1987年實際發生的因「朴鍾哲拷問致死事件」而爆發的6月民主運動,講述了意圖隱蔽民主化抗戰導火線「朴鍾哲拷問致死事件」的公安機關與意圖揭開事實的人們之間的故事。「朴鍾哲拷問致死事件」是指首爾大學的學生朴鍾哲在治安本部南營洞審問室中接受調查時,因警察拷問致死一事,該片將由電影《拯救綠色星球! 》、《華頤:吞噬怪物的孩子》的導演張俊煥執導,預計於今年上半年開拍。(責編:歸芸珠)<全星網>
金泰梨出演新片《1987》 與河正宇姜棟元等合作

1月31日,J,WIDE-COMPANY方面表示,旗下演員金泰梨確定出演電影《1987》。

在片中,金泰梨將飾演妍熙一角,她將在民主運動中與姜棟元展開一段深情而淒涼的感情戲。目前,演員河正宇、姜棟元、金允錫等韓國實力派演員已確定加盟該片。就此,繼電影《小姐》後,《1987》將成為金泰梨與河正宇合作的第二部電影作品。

另外,電影《1987》圍繞著1987年實際發生的因「朴鍾哲拷問致死事件」而爆發的6月民主運動,講述了意圖隱蔽民主化抗戰導火線「朴鍾哲拷問致死事件」的公安機關與意圖揭開事實的人們之間的故事。「朴鍾哲拷問致死事件」是指首爾大學的學生朴鍾哲在治安本部南營洞審問室中接受調查時,因警察拷問致死一事,該片將由電影《拯救綠色星球! 》、《華頤:吞噬怪物的孩子》的導演張俊煥執導,預計於今年上半年開拍。(責編:歸芸珠)&lt;全星網&gt;

金泰梨
李炳憲出演新片《那才是我的世界》 與朴正民飾演兄弟

2月1日,電影《那才是我的世界》方面表示,演員李炳憲(李秉憲)、朴正民確定出演該片。

在片中,李炳憲將飾演專業拳擊選手兆夏(音);朴正民將飾演患有肢體殘疾的弟弟鎮泰(音)。

去年,李炳憲曾在青龍電影節等大型頒獎禮中連續獲得14個獎項。繼去年12月上映的電影《Master》、2月22日即將上映的電影《單身騎手》,目前,李炳憲正在拍攝電影《南漢山城》。如今,李炳憲確定了下一部作品《那才是我的世界》,預示著在2017年中,李炳憲也將繼續展開忙碌的演藝活動。 值得一提的是,《那才是我的世界》由曾製作過電影《國際市場》、《喜馬拉雅》、《共助》等創下票房佳績電影的JK Film擔任製作。而李炳憲出演的電影《局內人們》、《Master》等也取得了耀眼的票房成績,此次的合作令人期待。

另外,電影《那才是我的世界》講述的是過氣的拳擊選手哥哥與肢體殘疾的天才鋼琴家弟弟透過母親相互和解的故事,將由電視劇《逆鱗》的編劇崔成賢首度擔任執導,預計於5月末投入拍攝。(責編:歸芸珠)<全星網>
新年流流諗住睇潘多拉

新年諗住翻煲一次signal

我撞邪咁用左一個幾星期睇左「家人間為何這樣」同「王家一家人」
我誠意推介俾師奶

巴打口味咁c9

屋企人裝左部咩mytv super問我有咩好推介
見呢兩套都50集可以令佢地無咁快再煩我(部野操作好煩)
咪俾呢兩套佢地睇
睇睇下我都睇埋一份
仲自己煲幾晚煲晒
金允錫大人個套
你會在哪裡嗎
有無人睇左?

睇咗 選角幾好但套戲又係衰劇本

我幾失望
我無睇過原著小說
唔知原本係點

我都失望
我個卞約漢

我唔知係唔係我理解力差
我其實唔係好明最尾
係唔係金允錫照生左個女但之後搵返以前個女朋友?
但金相浩個part又好似好怪咁
睇左潘多拉,我覺得好好睇 都係一貫災難片格局,串鳩政府,人性醜惡,刻意煽情(今次喊唔出 )但係處理核輻射果啲情節好緊湊好真實 似做過下功課 唯一唔滿意就係煩膠黃翠如 正義撚上身,不停煽動啲人做呢樣果樣,9衝去呢度果度 btw個導演係鐵線蟲入侵果個

但因為佢太典型災難片 所以我覺得唔掂

金明敏變左大配角浪費晒
痴撚線 上網見到女教師有張勁核突既劇照 有冇人見過

未見過 Post黎呢度啦
痴撚線 上網見到女教師有張勁核突既劇照 有冇人見過

未見過 Post黎呢度啦

http://m.btdx8.com/torrent/misbehavior_2016.html
自己入去睇
睇埋劇情簡介 呢套原來恐怖片黎

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞