[現已發售]Total War: 三國集中討論(9)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
點解AI 可以行埋我度伏擊我?一般唔係伏擊唔可以郁咩?
以前啲(好耐年前唔興中文化)中文化game全部港仔整所以順眼好多
Thanks, 呢招好屈
81歲仲出黎打天下真係辛苦我尋晚捉咗82歲嘅黃忠,二話不說斬咗佢
由中世紀玩到Attila
停咗幾年再玩返三國
發現今集啲騎兵好屈
但點解啲士兵打鬥動作好似弱咗好多
係咪出血腥DLC先會好睇啲
好似聽日出爆血dlc 即deal佢J下都好

btw 玩吳國 用孫策帶住一隊6人騎隊(最原始隻槍騎)
之後側襲 一人打一隊弓 一入陣沖撚散晒佢地d弓兵 真係好撚好J
同埋小弟係火鳳撚 一路玩一路內心高呼 孫策入陣

之前玩曹/劉個save都打得慢 2,30年都打唔完個東北
孫堅玩英勇值個系統 轉眼間就清晒成個南方 而家打緊上西北
想問武將屬性顏色,紅黃藍綠灰
如果帶領嘅部隊啱返屬性
會有咩加成?
X顏色武將會有齊強化X顏色兵種既技能可以學
只有X顏色既將先可以帶X顏色既高級兵 否則只可以帶最低級既兵
得勢力特種兵同埋皇帝專用兵係可以無視顏色 咩人都帶得
見到有個收入係地租 仲要有幾千蚊 想知點樣增加地租收入
今集軍隊有無技能?好似幕府噉

我見剩係將領可以加點,但好似好雞肋
其實一開始鄭姜點玩
全部都紅面
今集係 Total war : 槍騎spam
online打左場排名戰(演義MODE)

帶3個$1500黃邵
其餘全部$1000斧騎
自己全隊171人 對手常規兵配1400人

一開波我3個黃邵無視一切
直衝狙擊圍毆敵將
1個黃邵破甲能力5千幾
3個就1萬5 極速斬將

騎兵就兩邊就慢慢對砍
因為斧騎士氣高 亦有一定破甲能力
同一般槍騎打開以拖到一段時間
等到殺晒所有敵將就贏

史實MODE試過比人
6隊玉龍軍 其餘全弩兵 屈
弓唔夠佢黎 騎又唔夠打 槍兵都無用
今集完全係CAV SPAM
用mod有無得解成就
預設2千 有d人物天生加減地租 好似冇得加
新手留名

想問下有冇mod係改女將個model
我指戰場入面個人仔粒人好樣衰
單挑係咪關羽最強?武聖5萬傷害
點解有樣既人我唔想斬
蜀國太多勁武將,招降又唔肯,費事放虎歸山所以斬
1.1 出左
係咪要快D收漢帝國皮,D人去曬果渡唔走
打佢個陣記得較設營/伏擊
我就係反面教材
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞