[現已發售]Total War: 三國集中討論(9)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
用諸葛亮就得,岩岩損2xx 殺 2xxx
黑龍軍 VS 后土衛
大家點揀
黑龍軍贏晒
想知兩個有咩優劣勢
想知大家到左6lv會唔會升級部曲d兵種
即係本身用劉備既益州弓手已經升到7lv+
會唔會換益州射手由2lv再升過?
后土衛仲要得20人
起軍事建築加改革可以一起就5lv+ 梗係升
攻擊力差唔多
穿甲都差唔多
感覺后土係大力小小
但真係好小
但黑龍軍250距離
多過后土50定100
基本上除左弩兵全部out range 佢
同埋黑龍軍應該多彈d
感覺射極都有
一場射得晒d彈應該戰損可以壓到好低
后土衛無視龜甲陣
后土的確好少彈 勁快射完
一有就換啦 d錢多到用唔晒既
呂布好撚癲
啱啱玩董卓 三個將軍(呂布張遼徐榮)
打爆咗何儀兩隊黃巾
玩到後期1rd 10萬
爆機個時幾百萬身家
好難講
有閒錢就繼續升囉
淨係計防守你點都要升到小型城以上架啦
因為鎮既話一攻就爆
城就至少要一個回合個起衝車 起碼你仲有時間去救
到中段基本上你都唔會再點升 人地升到幾多就算
除非又真係好多閒錢
咁講啦
你係每個城最好發展番自己個專長
然後除左農業城之外
其他城我認為8級開晒位就夠
同埋一定要起減腐敗
唔想煩就每個城都起晒2坐減相鄰腐敗
冇腐敗起岩野每坐城基本有1500以上最小

至於養到幾多隊滿編就好睇你有咩加乘
我玩主騎兵收晒馬場
招一隊西涼騎先360 養就一隊60蚊
係企定打定係點先
我用后土打黑龍之之未行到去射程已經死左大半隊
正常應該係開到幾多隊就開幾多隊
不過好睇你成個勢力既位
你玩到周圍都係敵人 俾幾多你都唔掂啦
同埋仲有貿易 一個貿易約夠你養一隊滿編
想問下個合集MOD 個名係3K ARMY 定係TURN_MORALE??
雙傳奇馬騰,升到做左王之後所有附屬國都走晒,連原先綠面藍面既都即刻結盟打我

好彩仲有孫堅無入盟,即時做佢附屬國頂幾round,再將小勢力逐個擊破

唔佔王城住升皇帝住,到肯定夠打先派兵去王城,務求一回合可以佔領所有王城
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞