[KPOP] 2019 K-pop討論區 (20)

1001 回覆
20 Like 26 Dislike
其實唔成功
我係 fans 都咁話
同埋點解啲造型....
潮流嘅野真係睇唔明
韓國人聽開屎
韓國嗰邊係咪唔太care個雨琦喺微博like嗰啲嘢
音源爆發一直都係靠音源口碑而唔係首歌架啦
咪撚引戰啦。
On9仔
過埋聽日下午新歌死亡時段先話好成績啦,當年Twice Signal一出嗰陣破表添啦,下午嗰陣直接曲線都冇埋
所以一直都唔鍾意大團, 唔會聽大團D歌
求撚其一隻口水歌都攞第一, 仲邊會有好歌
係咪好似話同mamamoo都係女粉多過男粉
純綷想知
有冇細團好歌介紹???
倉底貨
嘩屌,RV同Stray Kids新歌係歌黎?

難聽到一個點,連Got7都做唔到咁難聽

Wendy正花撞樣
所以我走左去聽k-indie同k-hiphop
勝利(左)及楊賢碩接連爆出是非,令YG股價於半年內下跌近5成。

韓國YG事務所今年接連爆出醜聞,勝利以及老闆楊賢碩牽涉其中,以至股價也大受影響。有報道指YG前日以28,300韓圜(約188港元)的股價收盤,與去年12月26日的股價相比,幾乎跌了近50%,有兩萬多名散戶虧損了超過1,820億韓圜(約12億港元)。而涉提供毒品給YG藝人的女練習生韓瑞希,日前受訪時稱當初被帶去見楊賢碩時,楊賢碩曾搶去其手機不准她錄音,並威脅她改口供。

另外,男星朴有天的有錢女舊愛黃荷娜,昨日就涉毒案到法院進行第二次審訊,有指她合共提交了14次悔過書,望法官可以輕判,最後一次審訊將於下月10日進行。
撰文:文康妮
少時搵返首dancing queen出黎打歌之後,呢d已經唔算新聞啦
真心覺得佢地慘
@韓國me2day

【Starnews】[澳電視台澄清防彈少年團種族歧視爭議,稱其"為了有趣"]澳大利亞一家公營電視台報導了有關防彈少年團的內容,並發表了帶有諷刺意味的言論,引發了爭議.

20日據澳大利亞國營電視台SBS的報導,澳大利亞的另一家國營電視台Channel9的電視節目<20 to One>不僅報導了防彈少年團的人氣,還嘲弄了組合和粉絲.

據報導,英國喜劇演員Jimmy Carr在節目主持人提到"最棒的藝人防彈少年團"時,回答說"我從未聽說過他們,聽說在韓國發生了什麼大新聞,還以為是韓國被炸了,結果發現是防彈少年團,還不如韓國被炸呢"

另外,在提到了組合只有一位成員會說英語並在"2019 Billboard MusicAwards"上獲得雙冠王,還諷刺說這是很奇怪的事情,並附上了一個成員失誤的視頻.

澳大利亞的ARMY表示,持續發表種族歧視言論的<20 to One>的播出內容令人失望,通過SNS活動進行了指責.爭議擴大後,Channel9方面表示"造成問題的<20 to One>小插曲並沒有違反播放規定,只是為了強調防彈少年團的人氣而幽默地進行瞭解釋.向感到不快的觀眾道歉."
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞