[KPOP] 2019 K-pop討論區 (20)

1001 回覆
20 Like 26 Dislike
tvN將在今年中秋推出特輯試播節目《#V-1#》。該節目是選拔韓國女團中最優秀的"主唱女王"的選秀節目,節目名由意味著Vocal的"V"和意味著最佳主唱"No.1"的數字1組成,現役女團成員將展開激烈的競爭,選出最佳主唱。《V-1》正式製作之前今天通過tvN官網公開了招募文,招募文中寫道"只要是現役偶像組合成員誰都可以"的特別應聘資格,想要出演節目的女團成員們要以包含志願書和歌唱片段的影像文件進行申請。在之後的第一輪預選賽中將選出總共50位女團成員,50人將通過自己的歌曲視頻接受網絡投票和評委評價,根據評價選出站上舞台的最終成員。
咩料 要idol自行申請?!
應該係電視台邀請idol上去啦下話
最後多數都變左鬥高音
+鬥嗌
好紅果d應該唔會參加
記得之前有個節目都類似係咁 有lovelyz
搵班霉嘅上嚟
不如唔好搞啦
搵唔搵到50個女團主唱
紅個 d都唔會玩。一陣比比下整壞把聲咁點
唔係講緊轉風格嘅實驗
關CB左幾多次咩事
計埋領唱囉
girl spirit
全部參賽者都唔紅(最紅係kei)
冇乜話題性
參加完完全冇水花
不過主唱fans應該鍾意依d節目
咁易壞仲做乜嘢主唱,學下唱歌先喇
有時間上依d節目 掘金開con仲實際
好難聽⋯⋯
以為RBB已經係下限。。。

一開頭好nu abo
我究竟聽咗啲咩。。。。
https://youtu.be/5rPluw_-Eb4
雖然我幾鐘意Stray Kids 不過成首歌都唔知做緊乜 編曲好亂 同Red Velvet鬥難聽
好雜好嘈
zimzalabim起碼聽到一個主旋律
明明都係Velvet風 點解同bad boy差幾皮 不過今次咒語果part真係好撚難頂 SM又想玩鳩多個女團
發覺RBB唔算難聽
同(G)I-DLE一樣 成員被公司chur爆 一定要自作曲 一開始都幾高質 不過過度消費之後 D歌愈嚟愈垃圾 一來要快D出歌comeback 二來冇晒idea 最後咪咁囉
RBB好好聽 唔應該鬧你難聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞