[KPOP] 2019 K-pop討論區 (20)

1001 回覆
20 Like 26 Dislike
@漂亮虎咚咚

韓瑞希相關事件順序整理:
-2016年8月,韓瑞希因涉嫌吸毒被警察逮捕,警察拿到了韓瑞希的手機,獲得了她和金韓彬聊天記錄。
-2016年8月,第一次調查中,韓瑞希向警察透露,自己給金韓彬送去了毒品。
-楊賢碩給韓瑞希請了律師,第一次調查後8天,律師去了警察局,推翻了前面的供詞。
-韓瑞希翻供後,警方沒有對金韓彬進行尿檢和毛髮檢查。
-2016年8月23日,韓瑞希在ins上說「你們公司藏了多少事情,我真的很善良,當初記者拜託我爆料,我因為害怕你們都拒絕了。早知道那時候就爆出來。」
-2017年6月,TOP承認在2016年10月與韓瑞希吸食大麻。7月判刑。
-2019年6月4日,韓瑞希向權益委員會提交包括2016年當時金韓彬吸毒,YG介入調查,YG與警察勾結等相關資料。
-2019年6月12日,金韓彬試圖從韓瑞希處購買毒品的kakao聊天記錄被曝光。

原來韓瑞希係final boss
子瑜同佢熟左好耐啦喎
top同bi都係衰係同一條女到
Ching 好熟佢
係唔係同佢真人有仇
莫非... _兄弟?
大佬 人地有約係身,暗示下支線香港咪算
真係講到咁明反送中 斷自己米路係咪你養佢先?
btw 雖然CLC 都。。。。。。。。。。
具俊會可能心諗終於可以上位
先利申我兩邊fans都唔係
一個artist你想佢點表態你先滿意先?係咪要好似唯唯咁行到咁前流曬血你先收貨?願意出聲嘅人已經唔多 點都好過有啲人當睇唔到啦下話

你屌佢同子瑜扮熟 大佬呀唔係個個都想喺個團嘅IG見到其他人㗎喎 同埋我記得好耐之前CLC未有official IG嗰陣 Elkie係喺fans cafe post相話去咗整指甲 而子瑜都有post話自己都整咗指甲 我唔知子瑜定elkie post先啦 但正正係因為post咗出嚟兩個一樣款式嘅指甲 大家先知原來佢兩個係識 嗰陣仲要大家都係半信半疑 後來多咗佢哋各自post去同一個地方嘅嘢 大家先sure佢哋係熟 所以本身就係fans自己估估下先敢話佢兩個係熟 啲idol嘅lovestagram一樣都係無合照啦 都係靠佢哋post啲嘢一樣嚟做所謂證據㗎咋喎
佢哋兩個由頭到尾都係無喺團IG度post過對方張相 咁依家佢有返自己個IG 喺自己地方post返同人合照我又唔覺得有咩問題 呢個明顯佢都知大家想睇先post出嚟
至於偶運嗰度真係唔清楚 我唔係fans唔會睇fancam
Winner點算
【Dispatch】「李昇勳發送的秘密短信」 …韓瑞熙揭開的7層的始末.
http://t.cn/AiNvVeKJ
2016年6月1日
首先Winner李昇勳給A某(韓)發送了KKT
「真的要說很重要的話,集中精神馬上回復吧」(李—>韓)
李昇勳利用了KKT的秘密聊天室,上傳了新的號碼拜託給他打電話.
據A某稱,李昇勳用焦急的聲音說道,B.I在YG自身的毒品檢測(簡易裝置)中呈陽性反應.
「B.I在(自檢中)被發現了. 說跟我一起抽過,著急的約了我見面,去了YG大樓附近…」(韓)
【naver】方正鉉律師:「YG其他男團成員也牽涉到…企圖掩蓋毒品」
最後他說到,「雖然現在不好公佈,但是其他男團也有涉及。成員中有一人就該事件在YG和韓某之間起到媒介作用,企圖隱瞞該事件本身。」 ​​​
點解個個都識果個女人既?
會唔會係yg入面比較出名既練習生
#金韓彬事件涉及李昇勳# 據D社14日報道,被曝與金韓彬談論毒品的前YG練習生韓瑞熙在2016年6月1日收到了WINNER成員李昇勳的聯繫。李昇勳在YG自行進行的毒品檢測中看到了B.I金韓彬呈陽性反應,約她在YG公司附近見面。隨後韓瑞熙見到了K某,K某對韓瑞熙說「我是代替昇勳來的,B.I的事是秘密,有什麼事情一定聯繫我」。

14日凌晨,韓瑞熙在社交平台發表長文,稱很驚慌害怕自己名字這麼快被曝光,擔心大家將焦點全都集中在自己身上。隨後她又通過評論表示「我不是販毒,而是交付(運毒),並沒有獲得金錢利益。如果(警方)要對交付進行重新調查的話,我會誠實參與調查的」。她也強調自己真的一直都攔著金韓彬,「一直跟他說不要用」。
做過YG練習生嘛 應該好多表兄弟
Winner唔好有事啊
佢哋就快當兵先嚟玩啲咁嘅嘢
咪係!
佘詩曼like張相都俾班支那人屌到仆街啦
elkie好勇架喇(起碼堅過好多大台artist,連po都唔敢po)
冇咗BI其實收得皮
具俊會就收柒皮啦
啲rap衰過+2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞