POE Legion League 8/6

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
你po角色Link 我幫你睇
每個guide budget/玩法都唔同
只可以上ninja睇幾十個高手再綜合下
呢個soulrend入門都寫得好清楚
一開始唔夠錢先玩高血+mind over matter
中期有少少錢 夠1500-2000 energy shield就可以轉血+mom+eb
後期就要撐埋evasion rating/chaos resistance/雙閃
打map一開始都係刷件白袍先
之後全身每個位再預1-2c買
poe 所有build一開始都係用血抗黃裝換上去
基本上係打到乜用乜 直至你夠錢買key裝(unique)
跟人地既BUILD 只需要睇下佢有乜UNIQUE 然後自已再砌夠抗性
e家好多shaper elder fossil master craft mod 新手都好易miss 左
除非要限裝
數值上黃裝勁過橙裝太多

本身已經好憎自己craft野 master mod又未開齊
而家無限覆雜化真係頭都大
唔自己craft咪直接買成品
veiled mod一係搵人幫手上
一係狂食prophecy解
有d成品全league得幾件 特別係synthesis
好無參與感
synthesis官方都認垃圾
黑歷史唔計啦
史上最強黃裝
synthesis 一個月唔夠玩家巳經流失晒
合裝又垃圾 memory獎勵房又垃圾
唔係解challenge都冇人會入去memory nexus
俾支那收購完
成撚日怕啲人走 開league啲野都唔rewarding
俾人屌先識改
個league廢咪仲趕客
睇佢3.7粒綁定reward係咪出殺1000隻怪出一粒fusing就當係
我去刷map/delve仲好過入memory nexus
隻cortex仲要隨機spawn 都On99
3.6係new zealand 聖誕假期嗰陣整
=半製成品
啲bug就算啦 idea ok 唔夠時間整都情有可原
但要plan會decay 啲箱出啲野好啲等人覺得都值得花時間去打都冇咁多人嘈
頂佢開league果陣啲currency room執埋先值1 2 c
83lv map room出白Map
prophecy room就出幾粒silver coin
currency room噴幾粒transmutation chaos都唔多粒
都痴撚線
掘礦算啦
https://bit.ly/2EAtrDP
唔該晒巴打 而家玩緊event個人物
呢個build應該係巴哈求其link咗去個網度抄返嚟
不過因為唔夠strength裝唔到紅gem 啲防禦手段都用唔到
而家就係ninja睇緊passive skill可以點改
This profile tab has been set to private, or you lack the permissions to view it.
public咗
睇緊
咁都升到77 佩服
你個passive tree點錯晒
1.應該點血先 見你點晒energy shield 血起碼要撐到4千-5千先再撐埋es
2.你有4點passive未拎 可能你未解支線拎
3.抗未足75%
4.買返件tabula rasa先 冇就去act9 blood aqueduct刷humility換
5.你仲有個labyrinth未打
6.應該Bane - Despair - Efficacy - controlled destruction
chaos golem冇用
despair+blaphemy都冇用
7.見你有落contagion
通常就contagion+essence drain 一係就bane+soulrend
你諗下你想玩邊樣
8.打王要用Blight - Spell Totem - Multiple Totems - Faster Casting
9.flame dash要連faster casting
77個隻走咗去農白袍都打咗唔少經
所以見你話新呢隻soulrend又要農白袍我都放棄咗
新個隻玩flashback太多嘢打 淨係解晒d任 唔特別去清圖 一路打落去都去到71先完主線
之後打咗少少追憶砌圖開路同幾張map試下隻人會唔會脆過舊個隻
發現都係一樣咁脆 不過呢隻都已經推高咗抗性 又差唔多3000es 舊個隻靠招soulrend一路衝向前 再用goblin同圖騰頂一頂傷 仲要抗性好似得1x-20
玩落其實舊個隻玩得順d

prefix同suffix每樣最多3個
武器就搵呢類 都係2c 未爆prefix同suffix 可以自己再craft
跟住頭手腳戒項鍊腰都要搵高血高抗
睇budget做人 上poe.trade搵下每件2c最多買到幾高血同抗
flask你未用Orb of Augmentation

https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/2333153
可以參考下呢個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞