POE Legion League 8/6

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
點完brutal fervour開blood rage都會滿血
可以理解成扣緊額外Health pool
咁想問一下點解唔點中間個Impale 我見今個patch impale buff左好多同埋點埋+dread banner 可以100%impale
升多幾lv咪點到 你得91
我會最後先點
好 唔該哂巴打
咁呢個面板有無話可以刷到T幾咁
同埋可唔可以問埋點解唔點brinkmanship +AREA EFFECT 同+1melee range 想學下野
其實cyclone t18都係輕鬆秒
因為amulet同gloves都可以拎到+range mod
我打T16已經係輕鬆比人秒明明5700血
其實除左build之外, 地圖都好重要
特別係減坑 反傷 curse等等
每個build都有佢唔岩打既詞
咁我想問cyclone唔打得邊啲圖 反傷我點左昇華解決 curse就用血水解 咁係咪剩番-大抗唔打得 同埋長期latency 都好高 你地係咪
又未至於去到唔打得 不過要小心D去打
特別係高T圖 多數會點金+VAAL 好容易一張圖同時有減你幾樣防禦機制 另外再加怪物額外傷害 呢D圖就算你解決到反傷 你清怪/解CURSE慢一秒 幾隻怪同一時間一打到你實秒 好多時都係刷圖刷得爽冇留意 不停跳入怪堆出事
加上POE入面有D 怪既傷害/攻擊方法特別仆街 例如自爆雞
唯一唔打得就係no leech
我自己就唔打temporal chains/no regen
某啲mod要小心
Core兩隻王
Phoenix increase area of effect/attack cast speed
兩個extra damage mod
Vulnerability+elemental weakness
-max resistance
Strongbox爆炸
咁T15以上既圖會唔會corrupt?corruptcorrupt到呢啲mod咪要硬食
唔好意思,想問d白痴問題
玩berserker cyclone的話
dmg%,攻速,area dmg同dmg點取捨
同埋點解唔見有人玩war cry嘅?
我昇華仲點左
第一次解completion要硬食
通常roll到pack size 25-28先corrupt
29以上就直接打
真係怕咪拎去賣
elder influence 好難擴大 唔識搞
成日打打下 中間俾shaper斷咗又無哂
影出黎睇下
你係咪範圍太大 佢有限最多幾多格
今日好運到仆街
1粒鐘出左3粒ex 再30粒連結石就連左件6L
我自己都呆撚左
如果想整fortify 7連two-hand axe 應該點整件裝
買把星空底80Ivl以上用改造+增幅洗到有fortify
有之後就點金 再無效 洗走條廢詞 再上工藝
但係買應該會平過整

宜家咁,要做elder four guardian
上網睇唔係好明點做
其實向上或下拉都可以
剩係向一個方向拉
唔好兩邊同時拉
keep 住打相連而且有shaper infu既圖
btw 儘量令elder圈寬D 唔好太幼
我而家啲elder influenced係曬左下角堆低T圖,但我下一粒memory fragment要打T13既elder influenced圖,有冇方法令到elder influenced去返高T既圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞