POE Legion League 8/6

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
近戰不了 今晚開新人玩sst
暴徒必過物攻cyclone一問
係咪女王axe最高攻
暴徒[url]必中[/url]物攻cyclone一問
係咪女王axe最高攻

打錯字改翻哂
elder 底fortify axe 會唔會高攻d ?
刷starforge/doctor最好賺
想問slayer cyclone有咩防禦機制可以選擇?
頭先打T11圖冇留意啲mod,成日比啲怪1 shot
玩cyclone成日比人一下秒,今季又冇左無敵,而家諗住轉玩spirit shield
你應該研究下點解俾人秒
無左immortal call無敵嗰秒,吸唔返血,加上無點雙躲,而家三技防技又唔太啱用,技steelskin又係廢技嚟
今季有咩好玩?
玩緊天雷圖騰玩到7XLV成日死
唔好睇到immortal call咁重
老老實實 未改之前雞肋技 幫唔到你幾多
同埋通常都係連cwdt 你trigger ic之前已經比人秒左
咁招技有咩用
你成日比人秒擺明血量唔夠 或者走位失誤
同埋常駐藥水好緊要
cyclone已經係keep moving
比好多技生存能力已經高好多
三招guard都唔啱又冇血又冇dodge
應該諗下係咪個tree太著重傷害或者啲裝係咪太廢
其實我覺得呢個league著重走位多d
打legion黃怪facetank打十條命都唔夠死

仲有想補充多點 近戰最好連fortify同埋點埋fortify天賦
性價比好高 唔好一味鳩抄mathil
cwdt講真唔係雞肋,好多bd都係靠佢保命,點都好而家招steelskin,今季legion啲怪啲傷又癲,睇到好多人都將啲近戰技當遠攻玩就知今季真係易死好多
其實都唔好指意哂招ic
刷圖黎講藥水走位先最重要
ic只不過係最後一道小小既防線
先唔講one shot擋唔住 未改之前元素都冇減傷
改左之後有實際雙減傷 時間又長左
如果你唔係手動ic既話其實我覺得仲勁左
詛咒
護甲+熔盾
紅球+immortal call
綠球+Darkray Vectors
fortify
物理轉元素傷 看守眼 電甲
dodge
格擋
擊回
吸血+ Soul Tether
暴擊+hatred
stun
戒指衫 500血甲 Kintsugi Hyrri's Ire
致盲 召喚物嘲諷 深淵珠
藥水
Dread banner
蟹/蛛祝福
CDT + 冰牆/Purifying Flame(攞consecrated ground)/Arctic Breath(攞chilled ground)
CDT + portal
暫時諗到咁多
有冇巴打可以講解下elder influence同shaper influence?
好驚打打下圖比啲shaper連埋搞到冇曬啲elder influence
有冇人玩緊scourge arrow? 一下超高傷係勁但係好單調同埋易死, 有冇得好玩D
走住黎屌嫁啦wo已經 應該唔易死先係
Cyclone會死通常都係一個原因
就係monolith出好多rare怪有幾個加傷mod
一定要leap slam入去中間轉
慢慢轉過去就死鳩緊
想保命都係出kaom's heart/headhunter
今季打直行好撚易死
7千血都可以秒
要當自己係足球小將
想問下有沒巴打有EX賣
Poe.trade
而家duelist最多人玩係cyclone
都幾多build 主流slayer
英文ok ge 上official forum 有好多guide或者唔想睇字就揾下片睇
中文去巴哈揾

但隻game係極唔beginner fdly 你要玩之餘仲要keep住自學
條learning curve 係好畸形
睇下有冇巴打收你入公會啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞