殺神John Wick 3

1001 回覆
210 Like 9 Dislike
由一開始角色設定已經係老奸巨
我覺得應該要出返1兩集前傳,交代下john wick之前啲恩怨情仇 Sofia 好憎佢咁白俄羅斯會係john wick細個受訓嘅地方
但都係輕輕帶過
都可以話係令wick對high table完全失去希望嘅轉折位

我估佢本來覺得如果同長老傾掂數,自己唔使殺咁多人

佢聽到殺winston,佢都猶疑左一陣,佢都唔想殺,但人在敵營,唔通真係殺出去咩

加埋沙漠真係為左再擴大成個世界觀而存在
真心今集Wick 冇前2集咁瀟灑
如果今集同下集票房唔插水必定出前傳啦
不過而家條主線分分鐘要再分上下集先講完
點解high table會咁快和談

又話規矩不能打破個個都要效忠
判官個角色根本廢同煩膠到仆街
影長槍入彈啲手勢好純熟
其實殺判官會唔會又有罪
1條友打低成隊高甲佬 再加班日本佬
唔係和談 wick應該直接殺埋個女人
屌講真本身都有罪
俾著我一早就忍唔住殺鳩佢
尤其丐幫一開頭都講明唔會理鳩佢
經理應該一開始就打算和談
係ny好Cyberpunk好撚正既色
有時場景刻意咁做兩隻色
咁想和談要證明自己有本錢
可能因為前兩集係殺冇甲廢卒多,同埋好多N對一場面
今集啲卒一係多,一係有甲,一係勁,完全唔同上兩集嗰堆Level

不過如果講瀟灑,同Halley Berry兩人兩狗屠城嗰度都好有Chapter 2博物館嘅Style
根本呢個角色bug嚟 廢既極致
臨尾上車前專登去睇下wick死左未
屌tvb劇情 講到好醒咁
成套戲由頭到尾唔知佢做乜柒
我以為佢會死,竟然冇事完場
Winston句we are ny睇到有啲尷
不過唔知係咪想預告下集同丐幫一齊造反
睇嗰陣覺得今集打日本幫都有少少呢個feel
winston搞咁多野為咗酒店個位
好難會再造反?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞