殺神John Wick 3

1001 回覆
210 Like 9 Dislike
講緊殺手既來源
同埋我諗係為左舖下條線點解依班人咁離地但係又可以有權力到HIGH TABLE上面
爆咁多玻璃令我諗起警察故事
好同意 一開頭覺得幾精彩 去到後期有少少視覺疲勞
由其沙漠同SOFIA 殺兵仔個場戲真係太長同重覆
但整體都好睇既
超重邵氏識打鬥, 不過JW真係老了...HANDLE唔到LONG SHOT一套既動作
話說人集WINSTON俾佢個MARKER應該未用? HALLE BELLE個MARKER就放左係LIBRARY, 去到搵白俄阿嬸都只係擺低一個MARKER, 唔知下集再講定導演唔記得件事
光頭日本佬開頭好型
斬乞兒幫主時耍刀又快又流暢
點知入咗宆天屠極速弱智化
坐梳化嗰度仲頂得順
喺玻璃房打嗰陣
啲「神出鬼沒」真係有陣膠味
最慘係感染埋John Wick陪佢一齊癲
丁點打大佬嘅迫力都冇
上集個手語妹重好啲
《殺神John Wick》原來真有其事?

這件事發生在現年43歲、前美國海軍海豹部隊成員Marcus Luttrell身上。他曾因參與2005年美軍在阿富汗的一場名為Red Wings的軍事行動,對抗塔利班而獲發海軍十字勳章和紫心勳章。Marcus Luttrell在美國海軍服役8年後,以上士軍銜退役。他之後領養了一隻拉布拉多犬,並取名為「DASY」,以紀念他在Red Wings軍事行動中,倖存的4名同袍,包括Danny Dietz、Matthew "Axe" Axelson、Southern boy及Michael "Yankee" Murphy。可是Dasy在2009年4月1日遭4名歹徒槍殺。於是觸發Marcus Luttrell穿州過省緝兇。雖然最後他成功追捕4名歹徒,但他並沒有如John Wick一樣把他們殺死,而是通知警方將4人逮補。

據了解,奇洛李維斯聽到這故事後,對此印象非常深刻,其後更跟導演建議:「我們改編這個故事?」之後,《殺神John Wick》誕生。

Sofia 好正(真人成五十二歲啦
Winston 忠定奸架
Baba yaga個到我諗起蟻俠
It's not just a puppy
我分唔到佢係係老咗動作慢咗定係想跟劇情體力越嚟越低
最後打日本仔有種變左成龍d動作片既感覺,無啦啦係度搞笑
講真比較想睇前傳john點樣幫俄佬做低哂啲死對頭 同埋俄佬應該都係high table 成員?想睇john幫佢打個天下同打個一席位出黎多啲
同埋對手戲真係得俄佬好睇
第二已經係官能刺激 但都有啲好睇既對手戲同劇情
今集真係.......
唔講背景又話唔講背景 講背景又話唔岩feel
冇劇情又話冇劇情 加d劇情又過拖
打得多又唔得 打得少又唔得
Boss易打又話冇feel boss打得耐又話慢

其實一開波打中國佬果到
明明成班一齊上樓但係john wick同一開波兩條友打左好耐其他人先到係咪bug黎
俄佬應該唔係high table.
最後John 殺左佢
John 都無因為咁而俾人追殺
殺high table好似無問題 但一定唔可以係殺手酒店內殺人 係出面點殺都無問題
玻璃房個段好多餘
個光頭佬做乜無啦啦變弱智
你都遲好多下喎
但第二集 同乞衣大佬講話
如果John殺high table. “They (High table) come for me”
They 係 camorra 同 high table wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞