殺神John Wick 3

1001 回覆
210 Like 9 Dislike
架車整到203x年 邊有時間出黎
唉 好可惜啊
點解班狗官到呢家都冇事
Jw2 最尾 winston 俾咗個 marker jw
今集都未用
一向唔係醒目
未駛用住
個判官咁閪都估到會搞殺手革命推倒high table,
點知係拖到下集主線,好失望
一集電影冇解決過任何野,有d失敗

完全係過渡性質
今集係2.5
佢地紐約果邊做開係講規矩都講人情
Winston放生一個鐘都要收佢皮,其他人都係幫少少都要連受連累
又唔係講緊完全唔跟規矩,要踢人走既都有照做
High table果班人為左個仆街高層插手紐約既事
成班梗係嬲
因為果個係john wick
上面宜家就係覺得紐約班友樣樣就晒佢
丐幫有賞金唔攞幫佢隊意大利佬
老闆重要俾一粒鐘佢走人
第一集條女講兩句即場啪
有無人覺得Winston用remote關門果下好好笑
好笑在黑鬼重野野親自手動
但顯得Winston好唔型
第2集場景,光影都用得好好,鏡房,羅馬Continential,入去殺家姐,所有場景都好靚,但打鬥始終差D,唔到肉,打啞女幾下完場
今集真係好正
btw睇晒3集其實想問下jw世界入面啲差佬係咪唔會做嘢,成日喺大街大巷殺人都冇人理咁
May i suggest the benelli m4
火車站冧幾件d人都照行
Gta
Call Lester 消星
今集黑鬼做埋又係正
gta入面啲路人起碼都會尖叫四散吖
其實我唔明點解有啲巴打要因為製片方出一個行事風格柒吓柒吓嘅敵人有咁大反應
本身系列作嘅反派敵人都係有各自嘅性格同特點,冇話邊個啱唔啱本作嘅風格嘅
第一集個俄佬Elite guard夠認真、指揮力強,Perkins陰險又惡毒
第二集黑鬼不苟言笑但極重義理同因果,啞妹講唔到嘢但自信、臭串、狡滑

咁第三集出一個多嘢講、敬重甚至祟拜John Wick,但本身除咗戰鬥力外乜都及唔上John嘅敵人點解唔好?再講佢多嘢講嘅時候都係用嚟避免冷場

而且我覺得作為縱橫全套戲嘅打手型反派,光頭佬嘅角色塑造得幾好幾立體,佢係系列作中第一個對佢實力有其他角度描寫嘅Boss,因有實力而自信充足到可以揚言可以單挑贏John,再因自信而夠膽對John講埋啲廢話(同埋我覺得佢只係想挑戰John以證明自己實力,並唔係真Fans,佢喺飯店梳化嗰啲說話其實句句有骨
Hell, 佢仲識玩到揀個靚靚戰場,安排手下做佢道中怪,仲親自落場打燈拍手去Buildup佢自己嘅Boss fight嘅氣氛同重要性

同埋佢呢個角色嘅存在意義,但係襯托John Wick嘅傳說
你嫌佢柒?但佢柒得嚟你仍然會覺得佢好撚犀利,好撚好打,咁嘅話編劇其實已經成功咗
導演受訪問嘅時候有講到,只要唔涉及唔關殺手世界嘅人命傷亡,官方係唔會理
而其他普通市民見到死屍都不為所動,純粹係呢套戲嘅風格同獨有嘅Humour
屌你仲黑暗過葛咸城
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞