殺神John Wick 3

1001 回覆
210 Like 9 Dislike
就係睇緊呢幕嗰陣諗起呢個問題
今集應該要計埋兩隻狗仔咬爆幾多個春袋
反而個長老有啲流
佢都係人一個,都驚死架,你喺人地地頭又唔係好打,可以點
唔係掛 而家嚟講人一個驚死
咁套戲前個半鐘佢做緊乜?
Morpheus係結尾 講到要打柒成個High table
但佢堆手下比人殺左唔少 仲要淆底比人斬七刀
真係唔覺得佢有本錢去玩
Chapter 4唔止不是夢啦
根本係寫定左既劇本
訓練隻狗咬男人下體真係好癲
完全唔覺佢有幾勁可以sit above the high table
條生路又鳩流流咁,佢放John Wick去殺人但係又有雜兵擋路

不過有第4集佢就死硬,John隻戒指留咗喺佢度
John fucking wick
俾其他人質疑佢指揮能力

用幾隊人換三個人,好不智
好撚似Matrix 尾兩集
個故事要連住
其實白俄幫同丐幫俾日本幫屠都有d膠
兩大幫俾人秒 wick一個打哂
一層層上有d李小龍 死亡遊戲feel
啪咗會仲大鑊
而家係因為continental 殺人就出重裝甲
判官如果死咗會出啲咩,真係無人會知
咁同以往兩集嘅情況差唔多,只係更加極端咁去側寫John有幾強大
不過今集講到尾John退休5年對實力好有影響
咁佢未退隱之後全盛時期到底有幾勁
咁講而家就唔質疑指揮能力?
用幾隊人連三個人都換唔到重要和談
睇嗰陣都係咁覺得
爭在光頭佬個角色設定比較尷尬
個判官好撚煩
勁到可以全身而退再跳出跳入
有待前傳分解
我覺得最重要係因為佢仲喺酒店入面
去問Winston同John兩人意願嗰時係公事
但當佢班卒俾人殺哂,證明咗Winston同John根本唔驚High Table,就到佢自己同埋佢背後嘅High Table要驚
但we are new york喎
長老話要殺左Winston先可以免除佢個追殺令
因為Winston唔肯讓位 嘛
所以John Wick返到紐約繼續比人追殺 懸紅仲存在
所以我覺得件事好合理
依家只係第一隊,如果真係死哂幾隊一定有説話比人講
分分鐘比更高層話佢誤判形勢要佢受一刀處罰

如果我覺得和談係合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞