殺神John Wick 3

1001 回覆
210 Like 9 Dislike
佢個時得返一個幣都用黎送隻狗返酒店
上一次見到玩刀仔嗰兩個印尼演員係the raid系列,打到好撚勁,搞到佢地兩個今次打john wick好似瘋狂放水咁
1-2-3 集邊集最好睇?
3集都未睇過
暴風女52歲仲係咁索
好有愛 臨落車仲係咁摸佢 good dog
不過個幕都驚訝連的士佬都識佢
到底成個紐約有邊個唔識john wick
頭先睇完 今集好正呀
我排1-3-2
第2集好似去揀酒咁揀槍都好正
其實佢同keanu睇落都唔似有50歲
個 bounty 無端端多咗 us$1 mll
之後又無再 elaborate
當然係想表達 high table 想佢快 d 死
但有 d 為做而做
+1
John有睇myth busters
我估Sofia個女應該係一開波跳芭蕾舞嗰個
其實都帶出john wick幾咁legend
齋睇Keanu玩槍已經值回票價
https://www.youtube.com/watch?v=5oZi-wYarDs
What do you need?
guns,lots of guns
第一集新鮮,殺人原因俾人感覺同一般殺手片唔同,動作設計細膩
第二集世界觀托展引人入勝,各地都有酒店,金幣,槍械,西裝,血印,high table
今集哲學味濃,因果:當初因愛而離開,卻又因愛而壟入永劫回歸般的殺戮,「人不是因其缺點,而是因其優點被拖入更大的悲劇之中的。」

最欣賞今集打鬥節奏慢,因為前兩集John wick其實已經五癆七傷;John Wick更加將奇諾李維斯既價值觀帶到出黎:為左記住愛過既人,要不惜一切活下去。對比其他愛人過生就失去生存意志又有另一番意味,加上又有演員本人親身經歷加持。

個人最中意第二集,但三集都好好睇
演員本人回唔到春啦身手
睇完好正

點解咁多人話唔明佢反口又反口
其實John 係為老婆而繼續生存
咁佢為左係沙漠走咪應成住
返到去佢知殺左老世會冇晒問題
但會違背左佢老婆本身想佢擺脫殺打既生涯

唯一覺得痴線係跌幾野落樓都唔重傷
擺明係救佢又救返酒店
但你影住佢跌落垃圾堆即刻比人推走都好d
不可能的任務
會唔會就係救左Sophie 個女
因為似係仲有人想殺個女仔 所以老母寧願唔想知佢係邊都唔想忍唔住搵個女而暴露左佢所在
用把刀插落隻眼到
剛剛睇完午夜場
一開始覺得個Adjudicator好型
但一到話和談果到成個feel 柒晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞