殺神John Wick 3

1001 回覆
210 Like 9 Dislike
其實一,二集有冇講話唔殺得 high table既人
其實john比個印二集個boss 冇想過會以後叫佢做野咩
唔通人地留黎記念咩 為左退休 比個印人以後威脅自己出山
Winston冇話忠定奸,純粹利用返John去收拾佢同High Table嘅僵局,最尾都算係放水畀John走
佢唔比個血印出黎叫人幫手根本冇可能完成任務退休
Winston第2集唔比一個鐘John根本唔會比人拉落馬
佢執正黎做大可以係第2集就殺左John
係John開槍前又勸過佢
要幫都幫盡
今集射佢落街都爆頭直接殺佢都叫比左個機會
同埋拎唔番酒店之後更加冇本錢
你估個個都入得嗰間房咩 咁多軍火喺度
度門又鎖到夾萬咁 擺明係俾winston藏身
講野1999咁
我都諗起蟻俠
John Wick 3之前都翻睇左好多次1同2
今集補返少少黑幫組織架構
丐幫好慘,借左7粒指彈比人消左成個幫同幫主比人斬左7刀
歌劇團個女人幫John Wick又挨左刀
講到明無野可以凌駕係High Table除左High Table自己
High Table應該由唔同家族既人組成 (有睇Hunter應該類似十老頭咁)
由Sofia同John Wick對話中應該High Table會指派邊啲人做Manager
不過有啲失望係High Table班部隊除左叫裝備好啲之外廢到嘔
睇唔出High Table係有幾咁利害
個鑄幣工場比John Wick同Sofia 2個人+2隻狗咁就滅左團
下一集好想出到一個殺手可以同John Wick抗衡下
睇完覺得好爛, 中二病離曬地
想問下第二集結尾其實Winston比左一個marker佢
但今集去圖書館本身John自己又有個marker,之後佢搵Sofia
咁係咪Winston個marker佢無用到
應該無講過
係得話 “come for me” 嗰一段
二集好似係俾返santino嗰個佢?
john 殺完佢家姐一定會殺佢
一開頭炸左john間屋 ,燒哂老婆d遺物
頭兩集John Wick係為咗復仇而行動,簡單直接
所以個故事去得好爽
但今集好似連佢自己都唔知做緊咩咁
個故事無咩點推進
作為觀眾都睇到有啲misoriented
尤其中間個段就算打到仆街都覺得悶
Winston 比個新既marker佢,等佢走佬果時可以搵人幫手?

圖書館就係以前Sofia 搵John 救女果時比左自己果個john,而家John 拎出黎叫Sofia幫返佢
上兩集除左打得好睇之餘 真係想佢殺到俄仔同santino呢兩條仆街
所以話故事嚟講 呢集真係算2.5
如果下集係復仇high table會爽好多
btw 今集啲動作仲係咁正 飛刀騎馬同電單車個幾幕j撚死
同埋winston好鬼咁下下射西裝
擺明同丐幫幫主準備反high table
如果john wick 唔係出山報殺狗 偷車之仇
Santino 應該唔會迫john wick做任務
其實係John wick殺完Santino家姐後
要殺埋Santino
因為佢炸左間屋

再加上Santino本身就諗住殺john wick滅口
兩個硬碰硬 Santino咪俾john wick ko囉

講真 唔係Santino衰口臭
John wick 應該唔會係酒店搞掂佢
第2集家姐已經係high table既人啦
之後搞john wick都係用殺家姐既名義出post
大家好狗之人,都係因為愛狗開拖
打到後半部其實好明顯feel到個節奏慢左唔少,體力值應該有跌到,係跌得慢d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞