殺神John Wick 3

1001 回覆
210 Like 9 Dislike
佢地爭既就係high table個位
依到有啲奇怪
丐幫幫主借槍比John個陣John都未比人excommunicado
但adjudicator 話佢明知John係用黎對付high table 所以都要懲罰佢
但第2集John直接殺左個high table member反而冇比人直接excommunicado
丐幫比人罰係因為john wick犯左規係聖地殺人
所有幫過佢既人都要受連累
所以佢地幫果時都覺得冇乜野
到比人罰果陣就o曬咀
心諗無啦啦比人罰埋一份嬲到仆街
下集對判官
下下集對長老
唔係一集完唔到
所以其實John應該有兩個markers
而佢今集只係用左一個
Winston應該唔係衰人,係就唔會俾1個鐘john wick走頭啦,黑鬼都睇得出佢射幾槍都係射落件防彈西裝度
原來 adjudicator 真人係中性人 (non binary)
低就一定低
今集3級

啱啱食飯有成班中學生呻睇唔到
呢批客源無左
唔好用上帝視覺去理解,試下代入返個角色個處境,分分秒秒都比全世界追殺,要點做先可以生存到,要點做先揾到個比較高層既人 解除驅逐令

我都覺得唔難理解點解會唔知自己做緊咩

純粹個人見解
應該係前兩集 素造到johnwick遇神殺神 兵來將擋 唔會低頭 點知今集就係咁求人為活命 仲賣左結婚介指 明明為左老婆隻狗可以 出山滅左個組織
但係單一個組織,又好難同全世界去比較

就好似第二集尾段 d人全部停低哂個一段
已經令john wick難分邊個先係殺手,邊個先係平民

單人匹馬,無人肯人幫手
要生存好難唔求人
插呢首歌果下都幾重遺和感
Hightable RIP
罰你睇多十次
睇清楚啦 有撚無限彈咩
如果有留意既話,基哥係對馬都有基本認識,佢上馬既方法係一種最有效上高大馬既方法,唔係好似香港果D ON膠膠影上身再換替身
佢去揾個個女人既時候,唔係擺低咗一個係班𡃁到咩
算唔算係套戲既放鬆位
就係導演問佢仲識咩技能
佢話騎馬,先有依段
我知道啊
相比John 換彈夾 鏡頭少D
仲有電單車,騎馬度真係好正英雄都係要配駿馬
最後留左咁大條尾 好大機會有第4集啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞