殺神John Wick 3

1001 回覆
210 Like 9 Dislike
荷爾芭莉都成52,過去又少見佢拍呢d戲,表現過得去啦
Sofia嘅血印點黎?
佢地對話太快 睇唔切
今集無乜用 assault rifle
無咁正
但佢 shot gun 入 shell 手勢好 pro
好似係john救左佢個女之後佢比john
你當前傳
都係今集先講出黎

Sofia請求John救自己個女
比左血印做代價
上reddit有人話係致敬位
續個接住打
我覺得最後打重甲佬最明顯
明明除左打頸同開頭盔打係打唔入套甲
佢地都係地下典典下等john收頭
係 一直以為今集就反枱打鳩high table
成套戲最好得個中醫
幫完佢仲自隊兩槍
我覺得套戲係呢個情況解讀算唔算 玩真
真實就係會打到咁

尤其水入面 玩物理果一下
係打唔入,但係會痛
佢先醒,得罪John wick先仆街
有關子彈擊中各部位的威力與防彈衣的效果(論真實性的)
https://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=60208&sn=43684
- 作者宣稱抗彈衣不可能擋下步槍彈
NIJ LVIII抗彈裝備可抵擋15米處三發7.62NATO步槍彈而不貫穿
LV IV必須能擋下.30-06穿甲彈一發不貫穿
一般廠商的內定標準都比這個高(安全係數)
內傷的可能性是必然的, 但不是絕對. 認識有士兵近距離被塔利班分子持AK射中, 被衝擊力打轉一圈跌倒後馬上起身射死對方. 只有瘀青而無嚴重傷害.

咁我覺得可以接受嘅
Assassin’s Creed: Jonathan Wick
成套戲感覺做左一場好大既大龍鳯咁
正宗輸家係白俄羅斯劇院 滅團咁滯幫john wick到最後佢都係走返黎NY
正想講 避彈衣打唔穿唔代表無殺傷力
實戰大把人著避彈衣擋完彈骨折
唯一出戲就係打第一層
大佬防彈玻璃有咩理由撞一下就碎曬
仲要拍到好似係johnwick自己連續撞幾塊咁
啱啱睇完,其實最唔明都係 John 應承長老話會殺 Winston 果到,算唔算出賣朋友苟且偷生 如果佢真係殺咗 Winston 咁佢咪係一個壞咗嘅人 然後明明都切手指咁大犧牲,以為好有覺悟,但又咁易比 Winston 口遁到

總之就呢到怪怪地
上集係槍戰片,今集係致敬港式動作片,但鬼佬拍功夫片真係差啲

2>1>3
仲有一個位係點解肯放過日本佬兩個弟子但無放過日本佬 前者有留手後者無留?有少少牽強咁
馬尾佬喺metro幫過佢
二打一嗰陣又有留手
光頭佬就由頭痴到尾
重話要死喺佢刀下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞