殺神John Wick 3

1001 回覆
210 Like 9 Dislike
佢從來都只係高桌會嘅中間人,佢都要去搵日本黑幫先叫做喺紐約有靠山
不過諗返真係幾好笑
而家Hollywood好似興用老嘢(Above 50)拍真打動作片
Colin Firth、Tom Cruise
仲有今集Keanu同Halle

Keanu直頭俾人Train到可以做殺手都得好撚癲
開波單人匹馬去酒店同丐幫擺款啦
沙漠長老俾JOHN一條路揀
個高潮位係佢見到WINSTON要做個決定
一係就殺WINSTON做成世殺手
一係就回應個標題
要返原本既生活
就要同HIGH TABLE開戰
對比起sofia嗰兩隻,狗狗今集梳肝到呢
尊韋克
榮士敦
高桌會
穹天屠

啲名港式feel得嚟又好撚型棍
話說上集最尾意大利佬碟鴨油薯條
我見佢食得好滋味都想試
穹天屠真係譯得好撚好
同埋點樣為之中間人?
成套戲無見過佢去請求/接受咩指令
反而一個電話打上台就轉酒店做戰場
再講 佢搵日本仔係下令式叫佢做嘢喎
點樣解讀到做搵靠山
想佢開主題餐廳
入場要買幣
判官個位 點睇都似現實生活嘅HR
跟老細指示做

唔聽同唔乖 得罪High table
唔駛指意有糧出同升職啊
我就係覺得奇怪
本身係講緊high table點解會和談
樓上巴打又講咩判官搞唔掂有手尾
又要搵靠山又人一個驚死
咁我咪話判官喺戲入面個設定唔似係咁
咁究竟係high table定判官要和談
而家係討論緊戲情定討論緊自動腦補
The equalizer好睇!
咁我唔睇住lu
明明劇情同角色描寫係一樣嘢
唔可以係寫得唔好拍得唔好㗎咩
又咩用多幾隊人有説話聽
又人一個驚死 又唔打得要搵靠山
咁就一開頭唔好講到咁串柒柒咁猛料啦
自動腦補搵理由有咩意義
知唔知最勁係史泰龍
屌你黎緊Rambo5 真係痴能線
所以和談 呢個位有留白
要睇下集點講
High table係成個體系 個懸紅制度係佢之下
要剷平間酒店有咩難度
我唔認為Winston有能力可以同high table作對
頂多話佢有人脈

睇下上集幫過John 嘅人全部比判官落order秋後算帳就知
今集個光頭佬
成個痴漢咁
其實識搵一定搵呢個光頭佬做痴漢
夠晒入戲
佢入酒店坐sofa果段諗起 The Expendables 3 Antonio Banderas,
不停講野
佢間刺身鋪係播初音啲歌
不過我幾鐘意佢實力高,想扮有型但又柒吓柒吓嗰種反差位
想喺身份地位型格上都追上John Wick,但其實完全唔夠人打

如果佢同John係friend應該會仲搞笑
就係知一直以來high table設定係點先對和談有疑問
再者你都識講判官落order罰幫過手既人
有乜理由唔接受懲罰嗰個反而會和談
而家你話留待下回分解都好啲
上面嗰堆理由真係得啖笑

另外想問下巴打你唔會係有留完言like返自己個留言呢個習慣呀嘛?
幾次都係見你留言一分鐘唔夠就1正評
純粹好奇問下 想知咩人咁上心追post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞