殺神John Wick 3

1001 回覆
210 Like 9 Dislike
即係睇到第三集你會希望除左打會有更多期望
唔係剩係得打就正架 係 係打得好正
但無成套整體除左打 無前兩集咁好睇 好似拍左幾段打既特輯擺埋一齊咁
我都係咁話 係 打係打得好好睇 但真係除左打 啲戲情好似好散 只係拍幾段打既片擺埋一齊做特輯咁
老實講負評個班我覺得真係盲撐同純粹睇打就算個啲人 都唔係睇戲唔撚睇戲既都
我以為和談個陣john又會一槍做低佢 一係就winston爆冷一槍做低佢 點知真係講和
感覺到最後一刻佢都係愛做酒店話事人多過對john既友誼
真係無人覺得揾長老搞到好白痴咩?
揾長老同酒店大戰好似兩套戲夾硬剪埋一齊咁
老實講 上集尾已經預左jw3係全城追殺john 肯定打到七彩

你想有幾多文戲
john係歌劇院 搵Sofia長老 搵人幫手個d文戲已經叫比左d休息位
lm
覺得
完全離晒地,頭兩集既殺手組織設定都比今集沙漠長老攪到古古怪怪
2條印尼仔武指 肯定有比意見喇
真係除左片頭搵到槍自已棟直粒子彈重裝支槍之後開一槍個下同玩刀係體現出殺神兩個字 跟住無啦
Btw片頭玩刀有幾條戇鳩有男有女係度笑
奇諾支槍無子彈扔槍打人又總有啲戇鳩係度笑 係咪覺得呢啲鏡頭係笑料黎 唔撚識睇就咪柒啦
搵比high table高既長老去講數唔白痴
搵完比左個佢唔想要既方案.....根本解決唔到問題先on9
個導演好似係真係鍾意港產片
拍第一集個陣係有參考英雄本色個啲戲
又黎d m撚式嘅簡稱
jw
總有人笑點奇低
乜撚野都笑同俾反應
插眼嗰part有個廢老係到哎呀摺摺摺
真係燥
揾長老個劇情完全怪到一個點 一開始個個都話長老好神秘唔係個個見 點知轉過頭就有得見
然後個同長老傾個段又唔夠氣勢同神秘感 無啦啦有條友坐係到就話係長老 跟手出條選擇題揀完又無啦啦end左條線

最低能唔夠15分鐘john wick又背叛翻 成個劇情1999 隻手指都唔知為乜而斷

我理解揾長老既原因係想拎免死金牌翻NY 但可唔可以唔好咁on9咁求其

唯一係好似留左條伏線john可能又要揾翻個長老拎翻隻戒指 其實都唔知算唔算伏線
前半比較滿意,用書殺人、同狗合作、隻馬後腳踢頭都睇到幾過癮

但整體上今集真係打得太多,最後睇到好累,睇完之後成個鐘都覺得好滯

而且打得無上兩集咁爽,裝甲兵打極都唔死
如果濃縮到一首四季就清晒場就可能好好多

最後果場玻璃房好拖泥帶女,打極都未完,然後又唔係打得特別精彩,好重複嘅感覺

然後估唔到重有下集,希望唔好爛尾
有冇熟英文文化既巴打可以講下如果兩個人臨走時叫對方個名係咪等於講拜拜咁解?
記得上集ending係公園john wick同winston 道別時都係叫對方個名,但字幕譯左做「再見」。
今集係沙漠john wick臨走時都講左句sofia,但字幕照音譯打出黎。
臨離別講一聲對方個名係帶有尊敬/尊重意思
鬼佬片打交始終爭啲
但今集一開頭啲中國人果幾幕係幾好睇

日本仔果段就有啲多 可能太長

係睇佢酒店戰果段啲感覺返哂黎
長老設定去墨西哥都貼地d
無啦啦去沙漠搵寶藏咩?
最尾突擊死亡塔打法,唔係唔好睇,但頭兩集打戲都係見好就收,今集又要打下收手、打下又玩鏡面閃過
我都覺得玻璃房太多 特別係日本幫手下係咁打/踢到john撞爆d玻璃櫃

希望遲下The Continental套劇講多d殺手界既其他野比fans知
可能咁比較唔太適合
但我好鐘意 Kill Bill 2 咁完左場最後大戰
如果再比劍打一場就太 over ,一招五雷穿心掌作結反而啱啱好又驚喜

話說個光頭日本人都有拍 Kill Bill 2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞