點睇達哥用殘體d人都覺得冇問題

494 回覆
296 Like 254 Dislike
係啊 你咪繼續盲目跟從一條垃圾規矩咯 繼續服從不公義既規條 香港真係啱曬你
你自己對中文嘅理解不足覺得人地對中文嘅理解好跳脫

你輸就緊
咁陳奕迅去大陸唱歌,做評判,會間接害左咩人?
不公義嘅規條?

有咩不公義?
盲目服從?
連登用返連登表情都係叫垃圾規矩?
咁撚樣都叫唔公義,你對公義嘅定義真係大過大海
你真係on9到震
去人地地方跟返人地規矩都可以話不公義
去新加波人地唔比你食香口膠係咪不公義呀
為講而講
句野得一個名詞,咁好明顯有後面只可以套用個名詞姐。如果咩都要咁詳盡跟句式既,咁你想既我可以打書面語既
呢啲節目後邊冇共產黨參與?

冇共產黨支持你真係覺得做得成?

大個仔啦,唔好咁天真啦

依家間接幫共產黨賺錢呀

明未啊

共產黨點害人啱啱解釋左,再講曬gas
咁你對道德既標準都真係高過孔子啦。去人地地方同人地個規矩有冇道理係兩回事黎嫁。係連登人身攻擊就得,用其他唔傷害人既表情就唔得,咁叫公義?
私營企業都可以幫共產黨搵錢,真係被害妄想症。咁證據係邊?咁講,係你既角度,香港政府幫共產黨,咁你都唔應該交稅啦
點解唔可以套返如果有講過落去呀?

你份人講嘢成日精神分裂自相矛盾,

完全覺得對你嚟講 咁講係合理,

同埋你打唔打書面語關我撚事咩

仲有呀

上面嗰啲覆未呀

怕你搵唔到
quote 埋比你

收皮啦你,就返我程度,

你啲咁嘅程度係要就返我嘅,

我程度高啲啊嘛,都係冇辦法

首先,你覺得唔合理就可以唔守規矩,

你又唔指出係講緊咩

我當你條傻鳩講緊紅綠燈啦

衝紅綠燈唔合理之處我解釋過你唔明 算

姐係你覺得冇觸犯倫理道德你衝紅燈呢個行為就係冇錯?

請你條on9唔好嘗試合理化自己行為啦

我解釋唔到呢條規矩嘅合理性?

衝紅燈=錯

你可以唔承認呢樣嘢?

仲要我解釋?衝紅燈點解係錯?

我差啲以為自己同嘅三歲細路解釋緊

你以為冇對他人做成影響就唔係錯?

姐係要等到真係引致交通意外嘅一刻先係錯?

意外好明顯係意料之外嘅意思啦on9

你知唔知大把好似你咁嘅人覺得衝紅燈冇錯咪年中出唔少意外囉

而且你知唔知有啲on9仔,人過佢過,唔睇紅綠燈

佢地好明顯係錯,

但你覺得如果真係令到呢班跟住你盲衝嘅on9仔有咩意外

你冇份負起責任?你冇錯?

不過算啦,小眾例子吖嘛

睇穿你啲把戲

btw你係撚會接受人地嘅懲罰咩

咪即管繼續扮接受扮認錯囉

我係覺得我高人一等啊

你話自己人格都可以放棄

我點解唔係高你一等

再同埋 你咁撚抵屌 我屌你洗撚擇日

所以我都有講過好樂意接受懲罰,如果有既話

前一句話有講過,下一句話如果有講過

再R撚曬頭

比我屌到你腦閉塞呀?

應該係 除非唔係嘅on9仔?
你解釋到自己點解自相矛盾未呀

如果你係講 如果有懲罰嘅話 你就打撚曬佢啦

你中文老師冇撚教你點解釋嘢?

如果唔係講懲罰嘅話你就摺埋啦
買iphone 都係幫共產黨賺錢
被破害妄想症?

你不願面對現實就話我覺得被迫害

可以再低裝啲

私營企業點解唔可以幫共產黨搵錢?

你不如查下有幾多共產黨成員啦on9

證據

你覺得共產黨會有證據比你睇到?

咁佢就唔係共產黨啦on9

你真係未知共產黨可怕之處

同埋咩叫喺我角度香港政府幫共產黨?

呢個係事實嚟㗎喎

oh 唔記得你係不願承認timsor

有得唔交咩?我點解要唔交你又講唔出
你覺得衝紅燈錯既原因係因為會產生意外,咁其實你咩都唔洗做啦。食食物係錯既,因為有機會產生食物中毒。做運動係錯既,因為會有機會仆街,抽筋。
咁點解你老豆唔可以係鴨?你不如睇下宜家多左幾多人做雞啦。你老母唔可以係雞?你覺得你老豆老母會話比你知?你真係未知你老母既可怕之處。

你話共產黨黑社會,結果呢幾十年經濟起飛,國際地位提升。
冇錯喎你又

所以我地係有份提供資金比共產黨打壓返我地㗎

不過我會影響到嘅嘢只不過不及陳奕迅之類嘅藝人做半集唱歌比賽姐

所以我都盡量買少啲made in china㗎啦

自己會盡力囉

我都有屌自己㗎 盡量有能力就用多啲外國貨
咁你自己用made in china ,用iphone 有咩資格鬧陳奕迅你咪又係幫緊共產黨,笑什麼,畜牲,你也是共產黨支持者
講唔過開始攻擊屋企人
我都可以講 點解你老母唔係雞呀 臭雞

你覺得用呢啲咁低裝嘅比喻就可以掩蓋到共產黨嘅可怕呢個事實?
我就真係戥你老母傷心啦

經濟起飛 國際地位 提升 會覆蓋左佢地壞事做盡呢個事實?
書你又唔讀多啲 見識你又少
唔怪得知覺得共產黨唔可怕啦
我點解冇?
又係講馬一定要跑得快過隻馬理論
我自己做得唔夠好就唔可以屌?
我屌鳩共產黨有曬事實根據,而你地依家係講緊共產黨唔係黑社會,唔可怕喎,做咩要驚我有幫過共產黨
同埋你又點呀,你冇用過made in china?
如果我係講唔過既,咁唔通你屋企人真係又做鴨做雞?我擺明係想用呢個例子證實你邏輯上既錯誤。你個邏輯因為你證明唔到呢樣野唔係存在,所以呢樣野係存在。咁你一定係耶l。
經濟係最宏觀既指標,經濟大概代表到每個人既生活質素。就算做盡壞事,但係都唔可以忽略好既一面
你覺得衝紅燈產生意外嘅機率係0?

食食物有機會有毒,但為左生存落去,人類可以唔食?

on9

你唔衝紅燈係咪會死呀

誇張失實嘅比喻

偷換概念

不過可能你唔衝紅燈就會死,我怪錯你
第一,你講既事實同私營企業完全冇關係
第二,我從來冇否認共產黨被記錄既所作所為,只係唔認同你一直係度自己作故事,仲要覺得自己對眼大過數據
第三,呢個資格論用得唔恰當,因為個例子入面,個人同隻馬係冇關聯。但係你同共產黨有關聯窩,如果你要屌既,唔該以身作則,即刻將所有made in china既商品同iPhone擺落垃圾桶。
咁做運動呢?
證明唔到存在 呢樣嘢就係唔存在
咩邏輯
證明唔到共產黨有做壞事 咁佢就冇做
咩邏輯

哦,經濟係好左呀,
不過大部分財富都係集中喺班貪官手上姐嘛,
你以為係國民手上?
啲村長都可以貪幾個億啊 你話呢

咁佢做盡壞事嘅一面,你承唔承認呀?
又誇張失實同偷換概念,自己又係度避重就輕 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Thanks又係波台on9 可以blk多件
我承認64之類有記載既事實,唔承認你將所有野都推去共產黨度。我相信文獻,而你只會相信自己ff既野。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞