點睇達哥用殘體d人都覺得冇問題

494 回覆
296 Like 254 Dislike
收皮啦你咪又係蝗蟲
你有咩講嘢呀
繼續666啦on9
文字背後既歷史 文化 同意義 關作用咩事,文字就係用黎溝通,能約定俗成既文字就有作用。你用以前既歷史黎否認宜家正常既功用?你既角度,你的確當我係百步,用得冇錯啊。你呢個例子引用得唔錯,唔錯既地方係邊呢,就係正常人明知有呢條規矩,十個有九個都會衝紅燈。因為大多數情況都冇必要守呢個規矩。同理,明明你只係用緊同我唔同既表情符號,點解你用得,我又唔用得。當初佔中既時候唔守法,魚蛋革命唔守法,而家你同我講守規矩?😏😏
真理?
支持殘體有咩問題
奶共有咩問題
呢啲係真理?
你係咪燒壞腦

差距我都覺得有
蝗化人同正常人嘅分別
你記住以前發生過既野做咩?同事業有咩關係?
不過我好似冇支持過中國,我淨係企係商人同埋陳奕迅既角度黎分析去中國既原因。
我都覺 你一定冇打錯過字 我輸
66666666666666666666 本土狗
咁仆街野關個市場咩事
首先你收一收皮先,唔合理嘅規矩點解要遵守?
你話紅綠燈規矩唔合理我都無話可說

冇必要守紅綠燈就代表冇錯?你想混淆視聽真係好撚廢

講撚到冇必要守紅綠燈規矩係冇錯咁

冇守到規矩就算係紅綠燈規矩都係錯㗎啦on9

點解我用呢度嘅表情符號得你用其他表情唔撚得?

咪就係呢度嘅規矩囉

不過 你覺得冇必要嘅 咪唔洗守囉

但係 冇必要 唔代表你啱左喎,

你一樣喺冇守到規則,你都係錯呀on9

文字嘅背後意義冇作用你都講得出

文字冇意義你撚睇得明我寫咩呀on9

真係寫多幾句解釋比你聽都哂口水
多謝
柒頭
on9為駁而駁
你解釋到點解標籤我做地盤文員未呀
未撚解釋喎
希望你條9up撚唔好話自己9up啦
一個人做毒品生意,佢旗下有正常生意

你依家知佢做毒品生意,你仲會痴埋佢一齊一齊搵錢?

依家叫你同佢一齊做正常生意唔係賣毒品,但你良心過意得去?

係賺到錢 又如何 人格盡失
所以我話文字既意義咪溝通,你轉左字眼姐,宜家我地溝通唔到?
咁就算係錯又點?唔通每個衝紅燈既人都要同周圍既人講對唔住?你都講唔出呢度點解唔可以用表情符號,咁個合理性係邊?既然道理上我係啱既,咁我既錯都係唔遵守規則姐。所以我都有講過好樂意接受懲罰,如果有既話。😉😉你要夾硬無限放大我既錯誤我都吹你唔漲
人格係比你懶清高既人既姐。做正常生意就係做正常生意,更何況你個比喻都唔恰當。因為一個國家同企業根本就冇關聯性,除非係國企。
咁我唔解釋咯 😙
點解要講對唔住啊on9

做錯同要同周圍嘅人講對唔住有咩關聯

你駁唔到唔好亂撚駁好唔好?

睇到我R曬頭

依家係屌鳩緊啲人好似你咁覺得衝燈冇必要守規矩

有錯都唔認呀,幾時話要周街同人道歉啊on9

我講唔出點解唔可以用?

咪就係呢度規矩囉盲西

咁都睇唔明睇嚟你中文理據能力真係要惡補下

同埋你道理上邊度係啱?唔好以為你話啱就啱先得㗎

你嗰啲令自己論點合理化嘅理由

一係就毫無邏輯 一係就生安白造

既然道理上我係啱既,咁我既錯都係唔遵守規則姐。

你係咪精神分裂?

道理上你係啱 所以你嘅錯係唔遵守規則

又R撚曬頭救命

所以我都有講過好樂意接受懲罰,如果有既話

前一句話有講過,下一句話如果有講過

再R撚曬頭

比我屌到你腦閉塞呀?

應該係 除非唔係嘅on9仔?

你要夾硬無限放大我既錯誤我都吹你唔漲

咁快承認錯誤,唔好咁快認輸先得㗎

我指出你嘅錯誤就話我無限放大

我夠可以話你無限縮小自己錯誤啦

唔解釋
唔撚解釋到咋
傻鳩
繼續用你啲on9表情符號安慰自己啦
可能係我講得太深你唔明,就翻你程度啦
你覺得我錯係因為唔守規矩,但係唔守規矩係因為我覺得唔合理,而你都解釋唔到呢條規矩既合理性。咁我既行為又冇觸犯道德倫理,又冇對其他人做成負面既影響或情緒影響。而我都講過我會接受呢度既懲罰,確實係認錯既一種。而閣下偏偏每句都人身攻擊,仲要覺得自己高人一等,真係勁
😙😙😙😙😙😙😙啱啊 你既表情符號一定最好
哈哈你為左駁我連人格都可以放棄真係好波

唔恰當?

你知唔知中國最大黑社會係邊個呀on9

共產黨呀

衰過賣毒品嘅,你話唔恰當都合理

冇關聯性只係你唔願意承認佢地有關聯姐
人格本身就係好主觀既野,係牽涉價值觀問題,冇得討論嫁。咁你舉既例子入面,事主的確做緊冇傷害人既生意。咁你可唔可以舉關聯性
收皮啦你,就返我程度,

你啲咁嘅程度係要就返我嘅,

我程度高啲啊嘛,都係冇辦法

首先,你覺得唔合理就可以唔守規矩,

你又唔指出係講緊咩

我當你條傻鳩講緊紅綠燈啦

衝紅綠燈唔合理之處我解釋過你唔明 算

姐係你覺得冇觸犯倫理道德你衝紅燈呢個行為就係冇錯?

請你條on9唔好嘗試合理化自己行為啦

我解釋唔到呢條規矩嘅合理性?

衝紅燈=錯

你可以唔承認呢樣嘢?

仲要我解釋?衝紅燈點解係錯?

我差啲以為自己同嘅三歲細路解釋緊

你以為冇對他人做成影響就唔係錯?

姐係要等到真係引致交通意外嘅一刻先係錯?

意外好明顯係意料之外嘅意思啦on9

你知唔知大把好似你咁嘅人覺得衝紅燈冇錯咪年中出唔少意外囉

而且你知唔知有啲on9仔,人過佢過,唔睇紅綠燈

佢地好明顯係錯,

但你覺得如果真係令到呢班跟住你盲衝嘅on9仔有咩意外

你冇份負起責任?你冇錯?

不過算啦,小眾例子吖嘛

睇穿你啲把戲

btw你係撚會接受人地嘅懲罰咩

咪即管繼續扮接受扮認錯囉

我係覺得我高人一等啊

你話自己人格都可以放棄

我點解唔係高你一等

再同埋 你咁撚抵屌 我屌你洗撚擇日

所以我都有講過好樂意接受懲罰,如果有既話

前一句話有講過,下一句話如果有講過

再R撚曬頭

比我屌到你腦閉塞呀?

應該係 除非唔係嘅on9仔?

你解釋到自己點解自相矛盾未呀

如果你係講 如果有懲罰嘅話 你就打撚曬佢啦

你中文老師冇撚教你點解釋嘢?

如果唔係講懲罰嘅話你就摺埋啦
人格係好主觀嘅嘢,冇得討論

咁客觀嘅嘢比你夾硬話係主觀

一個殺人犯販毒犯人格會好高尚?

事主係冇做到傷害人嘅生意

代表你就可以合理化佢同一個殺人販毒犯合謀共事?

事主依家係幫緊販毒犯賺更多嘅錢

等佢有多啲錢買賣毒品禍害更多嘅人

咁都唔係問題?

唔直接都間接害死人啦on9
表情符號好唔好唔會影響我令我破壞規矩囉

你嘅表情就好唔好都係破壞緊規矩㗎啦

同埋連登啲表情真係最好
咁我想請問用另類既表情符號會產生咩意外?
係如果有懲罰窩,好合理啊,懲罰係最後出現既名詞,你對中文有咁跳脫既理解,我輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞