點睇達哥用殘體d人都覺得冇問題

494 回覆
296 Like 254 Dislike
。。。你係咪笑緊自己
笑緊你呀on9。。。
覆上面啦

成為潮語就冇問題?
你咁嘅思想根本唔要得
依家係要防止入侵呀on9
你覺得入侵左嘅詞語冇問題定你根本覺得唔係入侵?

講嘅係廣東話,個餡係蝗語,已經係一種破壞
屌極你都唔明,講廣東話就冇問題啦,唔洗理內容
但係我已經用左數據分析其實兩邊繁殖速度差唔多啦。我相信打自1997後,所有學生由小一至中三都要上普通話堂,好難唔識普通話嫁。有數據先係客觀既事實,唔係你講咩都得嫁。而你話香港人要用普通話既位係邊,唔係同識普通話既同學傾計,或者上大陸發展。不過其實你都間接認同我第一句,正正就係因為識普通話而粵語既使用量都係咁高既時候,先顯出兩者既相容性
殺到埋身你都繼續搵source同小眾例子去駁啦on9
因為你根本唔會認同係入侵
咁你都要講下背後既邏輯嫁,你眼見既野大曬?我都睇到你屋企人唔從良。如果你認你啊媽做雞,你啊爸做鴨既,跟住個討論可以唔洗source/數據。
😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮係咪會del帳,或者有咩懲罰,我好驚啊!我尊重呢度既規矩做咩
我有撚認同你第一句,唔好亂扣帽子ok?
兩邊繁殖速度差唔多
同埋班小學雞比人影響嘅速度有咩關係
你唔知傳播速度會快過繁殖速度?
有撚咁多小學雞識咩,依家講緊傳播速度啊
每日150佢地會影響其他小學中學生呀
破壞粵語文化,真係由你做起
香港人冇必要識蝗語ok?
睇唔到必要性
我覺得絕對正確唔會不斷重複,因為冇用而且會好煩。咁你9吹唔洗source唔洗數據我都鬥唔到你嫁。其實上面都有巴打攞數據出黎,我都唔會批評數據既真實性,而我會正面回應。
哈哈哈唔緊
上一個論壇都唔守規矩
你唔係以為你講嘅嘢會有信服力下話,
自己冇規矩冇約束力,唔怪得支持蝗語啦
咁我想請問規矩係你地定 定係呢度老細定?
如果有明文規定既我輸,如果冇既,其實都睇得出呢度既人心胸有幾闊,唔怪得用對眼黎堅持自己個套
你冇不斷重複?
你冇得重複咋,因為你一重複就會越嚟越多破綻
我9吹
我真係dllm啦
9吹
你咪唔好信周街小朋友講蝗語囉
吹你唔漲,因為你根本盲撚左聾撚左
落多啲街你親身感受仲大於任何數據啦
死都唔肯承認周街啲小學中學生講蝗語

無規矩不成方圓姐
你上得一個論壇都唔遵守佢嘅規則
(唔排除你on9唔知啦)
好打極有限
所以如果你係行曬香港咁多條街,我咪輸咯
你睇嚟就眼都冇啦
你係咪聽字聽得好辛苦呀
一個冇列明既規矩都遵守到?😮我唔遵守係因為我蔑視呢到
一定要行曬香港所有街先證實到?
你嘅所謂數據好多都係訪問一部分人啦on9
你以為訪問曬全香港人呀?
你咁講我更加唔洗比source你,因為冇代表曬成個香港嘅人
咁你守呢到既規矩都因為呢度有歸屬感姐,因為呢度全部都係傻仔 呵呵
蔑視你又上
真係好撚好笑
你自己嘅level都可見一斑啦

呢個世界大把野冇明文規定啦
你係咪都要遵守呀?
洗唔洗又要搵source比你?
google 下啦
你講全香港既中小學生講普通話多過廣東話,咁緊係要走遍全香港先證實到啦。數據可以由入境處攞嫁,唔洗做qualitative research。而我要求既只係唔比講廣東話既source,關全香港咩事
我唔鍾意呢個地方又好
鍾意又好
都遵守呢度規矩
咁咪叫有家教囉
你條on9仔竟然覺得有歸屬感就會守規矩?
九唔搭八
你就真係傻仔喇 呵呵
呵呵 呵呵
我前面咪講Google完都兩三個例子唔夠多咯。蔑視同參與冇衝突,就係因為參與完先蔑視。大部分冇文明規定既都係本身常人已知既道德倫理規範。唔知用表情符號算唔算違反道德倫理
😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮呢度規矩都唔係老細定,都叫規定
你係咪真係on9
我幾時有講過小學中學生講蝗語多過香港人
你唔夠講都唔洗屈我㗎
我依家擺明喺度講蝗語嘅影響
令到其他香港學生講多左蝗語/詞彙比人影響
你就想轉移視線
而且入境處比你嘅數據一定係真?
咁香港政府都係可信㗎喇on9
如果你係信香港政府嘅on9我都無話可說
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞