點睇達哥用殘體d人都覺得冇問題

494 回覆
296 Like 254 Dislike
咁啊 標籤你 死本土狗啦 低俗啦 中唔中意啊😏😏
奶共都情有可原,你蝗化蝗到上曬腦?

仲想亂鳩咁生安白造我係蝗?想拉我去同你同一個水平?

你呢啲達fans真係冇咩腦,奶共都可以合理化,食屎啦你
不過又好似比你扯遠左,都唔關達哥今次用簡體字事
咁你回應返我抗我自己啲咩未呀傻西
講唔過就無理由標籤我係蝗,比我屌你問你有咩理由
一個理由都講唔出
講啦on9
你企係高地緊係覺得奶共冇問題啦。你做地盤坐係普通寫字樓冇得發圍唔睇市場既工,但係人地唔係。
你精神分裂?我扯遠左?你自己開始討論話我扯遠左?
on9嚟講你都算經典
我擺明9up啦。。。
依家講撚到所有同中國有關嘅野都唔俾做
咁就代表我冇資格屌佢奶共?

我係做地盤坐寫字樓定係明星有錢人會改變到奶共係有問題呢個事實?

你啲邏輯究竟邊度嚟

你依家喺根本意識型態上完全係覺得支持殘體奶共冇問題

因為你完全比人洗撚曬腦啦on9

你可以覺得奶共冇問題㗎

不過我都有資格屌鳩你姐嘛

而且我係唔係做地盤普通寫字樓你又知?

亂咁標籤,但你毫無論點證據,真係笑你on9咋

同埋你打字係咪手殘?

我幾時企喺高地覺得奶共冇問題?
on9仔
駁唔到就話自己9up
你都幾撚廢下
想屌我就亂鳩咁屌,讀多啲書先啦
咁奶共有咩問題
ok
你條死傻鳩就真係收一收皮啦

冇證冇據就標籤我係蝗

仲要標籤我係地盤文員仔

我屌你每一個point都有比理據而你就亂鳩咁屌

駁唔到就係9up

媽呀,好肉酸呀
咁你回應正題未
咁所以我咪話你本土狗咯
你係為左標籤我而屌我 我係為左真理而討論 呢個係咪我地既差距

雖然我支持鏝,但佢逼害我地繁體字,支持樓主大義滅鏝
首先你未回應我幾時覺得奶共冇問題

而奶共有咩問題你都講得出?

呢個真係source慳返

共產黨冇問題你都講得出?

64? 文革? 坦克人?貪污腐敗?篡改歷史?
思想壓制?破壞環境?

咁你去支持一個咁冷血滿手鮮血嘅政權,

你仲可以堅持係正確嘅

我恭喜你,因為你已經是非不分

唔係比人洗左腦,你係冇撚左個腦
奶共而家泛指去中國發展窩,每個國家都有唔好既歷史,如果因為該地既歷史,而唔理會實際情況,先係真正比人洗腦。
我打錯
我係話 就算有 啊傻鳩

我幾時話有啊?

五十步笑百步都唔係咁用啦on9

唔識用以為自己好撚型

先唔講你句已經用錯

你話埋自己係嗰嗰百步呀自己都唔好得去邊嘅意思啊

學好啲中文先出嚟啦

所以一樣嘢嘅存在一定要透過文字紀錄?

冇文字紀錄就代表一定唔啱啊?

約定俗成嘅嘢如果冇文字紀錄仍然都係啱好冇?

你細個唔知過馬路要跟紅綠燈嘅時候

街上面有冇張紙寫住紅綠燈規則啊?

咪又係靠你老母教你。

除非你話你細細個就識google下紅綠燈規則先出街啦,

咁我就冇嘢講

不知者不罪的確係大部分情況冇錯,

但你錯撚左之後知道自己錯撚左仲要串柒柒咁

錯又唔認衰話唔需要呢度認同仲要蔑視呢個論壇,

唔覺得你有呢個資格囉

我唔會否定當時佢嘅作用,

但到依家呢個資訊發達嘅現代社會

資訊流通度咁高嘅社會

去使用一種以前比文盲用同埋核心價值已經被破壞嘅文字

sorry 可能得你先做到

文字嘅主要作用唔係得溝通作用㗎on9

你呢句係蔑視同睇唔到緊文字背後嘅文化、歷史、同意義

估唔到你目光短淺成咁

同埋你依家支持緊一種冇文化嘅文字呀,

沒有心 怎麼算愛
咁你依家正正你無視左以前嘅歷史

姐係佢以前做得唔好姐,就可以忘記所發生過嘅嘢?

你係咪on9成咁?

依家大陸連64都唔比討論 你仲好意思支持?

實際情況係依家每日都發生緊仆街嘢喎

洗唔洗google埋比你睇?

你以為得以前?

咁佢依家都咁仆街都可以盲目支持?

唔理會實際情況嘅人

係你啊on9
為撐而撐 你條死on9
奶共有咩問題都講得出
廢撚到字都打錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞