『薪火post』BNO 續期資訊(36) 早續早享受之港爆近了,你們應當續領

1001 回覆
40 Like 5 Dislike
你冇交咩先,地址證明?
香港身份證一向只需要副本,
其他信件麻煩交返正本。
路過,今日見到fb旅遊群組話續BNO變first apply要passport interview個個好緊張話未續
唔係一直都有呢句statement嘅咩?
轉新系統冇之後人試過要去Interview
就算有,最多咪去金鐘
咁耐唔續吖嗱
啱先試咗試
無改過名就直去填family資料
改過名嘅要填postcode
但填咩都過唔到
未試過用新系統

唔知有冇用
試過晒都唔得應該有bug
唔該晒巴打
佢高雄機場離境嗰度係會叫港澳大陸嘅居民行自助通道,我揸BNO過都好順利好快,唔使擔心不過我算係早入禁區先無人,因為都驚啲大陸人外勞搞勁耐
照道理,BNO好似都要填landing card 同排返Non EU 㗎喎
佢同我講佢排uk citizen果條隊入境,冇填landing card,果次佢自己嚟我都唔知bno係點

因為

我係冇bno㗎,多謝媽咪

Landing Card係要填
但係上星期一開始已經取消咗
https://www.bbc.co.uk/news/uk-48297695
同埋BNO係有權排UK/EU隊

只係你排Non-EU隊會方便職員做嘢,唔代表你唔可以
乜鳩都唔填
都唔得呀
朋友留咗feedback希望佢快啲整好
Yes,移民署啲人一定要你行自助先
之前睇post見有巴打話過唔到都有啲擔心,但最後無事
叫佢順手反映埋佢個Online Identify Confirmation系統
一樣係Post Code問題,迫人印Form出嚟
係時候開下一個po啦
996啦
做緊啦
代英女皇一推
代英女皇用力一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞