『薪火post』BNO 續期資訊(36) 早續早享受之港爆近了,你們應當續領

1001 回覆
40 Like 5 Dislike
用舊系統,前兩日搵adviser傾,但佢答個進度都幾籠統下
各位好。小弟有問題想請教。
先自膠一下,剛剛提交完申請(網上申請),付完款系統只叫我交返:

(i) old passport
(ii) a colour photocopy of both sides of your Hong Kong permanent identity card
(iii) full colour copy (every page including blank pages) of any current or expired passports from other countries that haven’t been cancelled
(iv) 12個月內的住址證明

但係我唔清楚自己需要填既聲明書係邊到可以下載?

附圖:付款完成後既頁面
補充:申請類型係Adult Renewal
而家唔駛聲明書
要countersign嘅話要download張confirm your identity
冇就直情唔駛
download your confirmation?
renewal嘅話直情連declaration form都唔會有
照list執藥就ok
唔該晒
又有新post
見到而家續期咁煩,真係好慶幸自己年頭續咗
你指出境嗰種?
前日高雄返嚟一樣scan到。 首先打兩隻食指指模,跟住scan passport。
入台證都無收返
一諗到班討厭政治吹捧特衰的廢中廢老港男港女之後去旅行要排隊搞VISA,我就好L開心
預計伸手黨將大舉進場
其實doc可不可以加提問,問瀏覽者是否效忠女王伊利沙伯二世陛下及其世襲繼承人,要答是先有得睇
想請問一下 用舊系統淨係可以打去track?
未問 呢幾日唔得閒住
尋日其實一次手機過整咗幾個

係咪都係Drake嗰個正啲
如果放係Post #1應該要整返上下文字掉轉
其實應該可以
用埋google form嘅話
不過個doc嘅url唔喺成日改嘅話其實冇乜用
有無人試過成功用到BDTC續到BNO?
竟然係dead meme
不要自作多情去做夢
上星期揸bno去泡菜國破處,係仁川機場退稅個陣,退稅區門口個職員一見到我就用殘語同hea樣問我係未退稅,我扮唔明佢講咩,跟住就舉起本bno同堆收據用英文同佢講我想退稅,跟住個職員態度即刻180度轉左,勁好笑容同勁有禮貌咁guide我去個退稅櫃位,仲重覆左兩次,驚我聽唔清楚。

啊,個刻真心爽歪歪
你好似係度好耐㗎啦喎
上星期先破處?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞