『薪火post』BNO 續期資訊(36) 早續早享受之港爆近了,你們應當續領

1001 回覆
40 Like 5 Dislike
係呀…
佢無啦啦sd第二個email嚟…
但今次係第二個電話
跟住打過去… 又問多次同一樣嘢…
跟住又係直接講ok嫁啦 88…
唔知做乜春…
有啲懷疑係個新系統
係唔係都sd email叫人打過去…
跟住嗰邊啲人都唔知你做乜打過去
咁你有個 code 繼續 apply 未 ?
冇… 第二次打過去之後 就冇回音
得閒分享下
死啦台灣幾時開始打指模嫁
上次入台仲未拎返BNO
頂 ...
應該係 2015 年
有線新聞:黃台仰以BNO入境德國,透過執政基督教民主聯盟申請庇護
https://lih.kg/1166737
事頭婆
其實係英國出醜
自己國家都唔保護自已D國民
oversea 呀嘛
學出面啲人話齋,其實係英國樣衰。
一個歐盟成員國英國嘅國民(縱然唔係歐盟居民)以其國民BNO身份向同屬歐盟嘅德國申請難民庇護成功,英國噉都唔出手介入仲等咩呢?
三月尾左右提交申請
有BB護照
張form有副簽欄
見大部分人唔填都work所以我冇理到照寄

過幾個禮拜佢email我話要補副簽同相
原因係我容顏變化太大
最後搵左個揸BNO嘅非專業人仕朋友幫我簽
再寄多次過去

點知我又柒咗
信封上面唔記得寫ref no.同全名
又適逢網上系統更新緊冇得login睇progress
就不安又心急咁打電話去問啦

第一次打去
個staff話收到envelope但係未scan資料
叫我遲d再打去

隔幾日打多次
就話已經寄出咗
同晚收到DHL email話包裹5日內會送到

柒事for參考
原來入面有人打緊交
仲要係薪火Post不時出現既人/常客
英國國民申請庇護應該係去唔係英國嘅地方
但明明政治逼迫嗰個係支那同港共,唔係英國
我應該都係First passport
咁今次又真係好罕見

但同意英國要出手了解甚至要有行動
唔知要等幾耐?
原來你真係 on9
brexit d蘇州屎已經搞到英國政府一頭煙
may姐既首相生涯都接近玩完
我諗起碼要新首相上任先會做野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞