『薪火post』BNO 續期資訊(36) 早續早享受之港爆近了,你們應當續領

1001 回覆
40 Like 5 Dislike
又有特別版
好似係
28號就去
四本去,email通知有一本話地址証明唔受,要再寄去,仲要補埋副簽,想問:
佢email 比埋張form 009 我,張form好似係bc form,係咪照填?
重寄仲洗唔洗印多次「廁所板」
啱啱留意到佢呢句
。。。
由於我的特區護照,正留在香港申請到另一個國家的簽證,於是,我就帶著同樣享有日本免簽證的BNO英國國民(海外)護照,飛抵關西機場,準備開始大阪京都之旅。
。。。
即係平時條友有BNO唔用又用特衰為主?
唔識呢條友冇睇過佢之前既文
如果係既話條友抵死啦
連埋一齊送嚟嘅書仔都寫到明第一時間要check資料啱唔啱㗎啦
真係文盲都可以去外國
咁好似都唔算少用:

2014年開始,我補領「BNO」護照,並帶著它赴英國留學,再用它背遊歐洲460日,走過不少歐洲小國,如立陶宛、科索沃、阿爾巴里亞等
啱先攞到新鮮滾熱辣既歡(B)樂(N)卡(O),有幾個問題

一、如果見到Observation頁有三段說話,係咪即係無中獎?
二、我見下低OCR識別欄國家代碼寫「GBR」,正常乎?
三、資料頁張相咁矇查查既?
歡(B)樂(N)卡(O)
伸手伸到
啱啱係舖頭買夠野,同收銀嬸嬸講退稅,佢收左我本bno照一照之後,就連埋晒稅單俾返我,就咁一句叫我直接去機場退,非常乾淨利落。不過我知係正常,所以就無謂再追問佢了
我記得好似可以用詢問表格/Livecat 查自己 status?

利申:一問先知原來印好左,而答我個一刻其實本野已經上左DHL架車

張證唔喺我到唔好意思
Nope

計正你應該係呢個先啱
入左去可以選 enquiry form,記得寫自己個 application number,試過最快15分鐘就答到你
如果撞正 livechat 辦公時間更加可以用 livechat展開激情對話
《 登 記 事 項 證 明 書 》 是 一 份 證 明 你 在 登 記 身 份 證 時 向 登 記 主 任 呈 報 的 事 項 , 例 如 : 你 的 姓 名 、 別 名 、 住 址 、 出 生 日 期 及 地 點 、 婚 姻 狀 況 及 配 偶 姓 名 ( 如 有 的 話 ) 等 個 人 資 料 。
有冇係香港登記婚姻狀況及配偶姓名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞