LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#20 新手入黎請先睇頭post 今日洗錢咗未

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
睇你手長/張檯size/打咩機先可以答你喎
有冇人玩過xd84?塊pcb啱唔啱dum落去kbd75d殼到
有無人比較 過gateron ink 同 tealios. 1516緊
本身玩開咩先玩唔玩lube
value一定係gateron ink
我諗咗兩年都未決定到買唔買
有無人用緊1800 layout?
會唔會覺得home/end要按fn/numpad唔方便?
一直都想買fc980m不過怕唔習慣
利申: 只可以買一隻kb
慣咗就ok
依啲又貴又小眾嘅嘢難得有人走去搵廠 replicate,邊度會有其他啫
唔通搵 new old stock? 二手都未必搵到啦
窮撚
咁快就知係end game

都是linear tactile, 40% 就鐘意clicky
tealios我覺得係追求極限smoothness先需要你無咁完美主義其實唔洗玩tealios, 好多linear lube左都可以好順
夾運費好煩喎,仲要未知佢幾時先開始 ship
到時是但一個離開咗香港就

我原本係想等佢出咗第一批貨有啲 review 先再決定
同埋佢寫住個 Ultra Compact Modern Case 都未 finalize,色又話未定,仲話出晒啲 original case 先再整

不過話唔埋遲下有一晚我會唔覺意唔小心落咗 order

我又唔係窮到咁嘅,只不過冇乜理由咁早畀定錢佢
有冇人知AZIO RETRO CLASSIC ELWOOD 邊到有得買?
2KFun就有 1999
佢果隻無線 短版 想要有線

人生第一次中KF artisan raffle,好撚興奮
會唔會興奮d

有長板,BT版係support埋有線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞