LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#20 新手入黎請先睇頭post 今日洗錢咗未

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
其實就係Customize左既Kailh軸
睇介紹話係tune到近似打字機手感
實際用落似無明顯段落感既青軸
電容軸同機械軸係兩樣野黎
你當佢係一隻手感好好嘅tactile就得
總之你買左都唔會後悔啦
之前用開機械 怕會唔習慣
揾日落去試下先
電容有無青軸架
其實ducky的鍵帽都唔錯,夠厚2mm,手感唔錯,係無增補鍵送,同中文得注音

想問下有問差唔多厚的有增補鍵鍵帽推介
電容得一種手感 去魔鬼sir度試下
有就有 不過價錢同入手難度一定無ducky咁親民 或者你可以睇下taihao
貴就gmk 或者你可以研究下唔同profile
電容軸點會得一種手感呀
淨係 Topre 都有 30g 45g 55g 分區,Leopold 啲 dome 同 rf 比又有分別,hhkb 靜音版又有啲唔同
跟住又有中國啲淋到仆街嘅仿製品
thx
我意思係得tactile sorry for 1999
巴打講得啱
隻fc980m 個石墨色好正
唔知地獄有無貨呢
Sa 有無推薦既軸用?
暫時用box white jade 都唔錯

無嘈到拆天咩
唔嘈用呢D軸黎做咩
唔會呀
始終手上20幾套sa
Gmk又易打油
好多人話sa岩用黎影相
我就自用多 秋月有無推薦
Btw 新box軸唔係改善咗個情況 暫時用落sp菊花 完好無缺
SA Laser
massdrop個gb仲未完
Sa 有無推薦既軸用?

無嘈到拆天咩
Btw 新box軸唔係改善咗個情況咩? 暫時用落sp菊花 完好無缺
改左名叫drop
Laser出到黎唔知效果點
始終sp深色系我覺得比較差
叫慣咗
唔襯咪買過套kit黎襯佢囉
魔鬼
20幾套

你追聲定手感?
如果要兩樣並存,我估都係HP架啦
搵唔到HP,Holy shit就大把
小弟的花弄影到了

另外開咗個開箱Post

[多圖] 呢個可能係世界上最文青嘅機械鍵盤 Varmilo阿米洛花弄影開箱
https://lih.kg/1166324
依家有trash panda呀 買多個halo就整到
不過要快手d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞