LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#20 新手入黎請先睇頭post 今日洗錢咗未

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
多謝巴打提點
其實好耐之前整過一隻 但都唔多記得了
啲軸我都睇過比人屌到上天 咁睇黎都係買隻gmk screw in

另外未試過試lube 有冇source可以睇下呢方面相關既野

仲未搵到岩心水既keycap呀
家下用緊steelseries 6gv2 既黑 打機都還好 打字隻code真係好易攰 所以先想換下 唔知粉軸會唔會好啲
好長唔quote了
lube你睇返reddit大佬呢幅圖
目前最易搵嘅vendor應該係storeuni
不過佢無tribosys 3204 最近應該都要daily clack先買到
呢個post前幾頁都有討論lube 你望下啦

軸不如試下gatern yellow 經濟實惠
有無巴打用緊K95 RGB PLATINUM?我用左一個月左右, 發現個頂端有3個位的LED位暗左,唔知係唔係壞左. 有無巴打試過 拎去Felton有無得換?

仲有單有盒,就去代理商換
垃圾船d QC同overall quality都係好唔穩定
所以如果真係有問題都唔出奇
香港或者淘寶有冇lube可以直接買到 好似都唔多覺搵到你地講個幾隻
幾乎無
最平storeuni
最近應該daily clack了
兩間都睇過 都好似冇3203賣 會唔會有野可以頂住先
203g0好似係3203 equivalent
不過點解你咁執著3203你反正都要買205g0上衛星軸
真係入坑的話,你會學識patience is virtue
好多野都係得個「等」
唔該巴打
利申冇用過,見大陸都有唔少人用105溝205果隻

佢有隻自己溝開咗嘅,新手買果隻應該就可以了
但想要203(3203 equivalent)都係要上返store uni
個個都用貴油
我用普通十幾蚊果d塑膠齒輪潤滑油
都咁貴買個鍵盤
呢d地方慳黎做咩
真理
鬼島無賣
storeuni
我苦口婆心講左一億次
呢隻都頂到? 咁可以一戰喎
可以狗衝
但你點都要買d 205g0上衛星軸架啦
同埋點解咁執著3203
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞