LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#20 新手入黎請先睇頭post 今日洗錢咗未

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
想買number pad 而家用緊Leopold紅軸
有無推薦
Ducky果個係咪得紅同銀軸?想換茶軸係咪得Filco揀
講咁多,咪姐係貴
以玩家黎講多買一隻Keyboard少買一隻Keyboard對我冇影響
個手勢操作我一開始就冇任何期待,純粹係鍾意佢個透光Keycap
好似真係無乜
呢排出親既IC都係暗暗地 / 冷色系
個講評都講得幾好笑

我覺得個鍵帽,雖然係style,但好似污糟左咁
mizu
其實我唔係幾明佢focus嘅點
評測一隻keyboard係咁講手勢操作乜乜乜,一睇就知gimmick嘢
我對呢樣嘢由始至終冇任何expectations,預咗唔會用呢個功能
keycap又cheap乜乜乜,唔同200幾蚊PBT就好高級咩
一睇就知gimmick嘢

我對呢樣嘢由始至終冇任何expectations,預咗唔會用呢個功能

咁又唔可以咁講,唔通iPhone XI宣佈有個功能係3D投影
個個都知呢個係Gimmick因為根本無咁多電量support就唔抱期望?
更甚直頭預左唔用呢個功能?

如果係咁,所有發佈會都唔需要介紹新功能 / 你所講既gimmicks
因為根本就係從呢d野上面去differentiate competitors既products

個人覺得佢介紹得幾on point
我其實係想表達佢叫人唔好買花弄影嘅理由無充分
我諗10個買呢隻keyboard有10個都唔係因為個手勢操控

btw 作為idog一定買iPhone XI
清有真係錢
呢個post應該我最窮喎
一部iPhone X都砌到兩塊mid - high end board啦喎
iPhone XI隨時砌到兩塊high end board
啲痴線佬買1 set keycap都幾千蚊啦
分分鐘我成個keyboard collection加埋都唔夠人地買嘅keycap多
我呢啲垃圾連玩家都唔算
呢度得窮賊同秋月係你口中嘅痴線佬

其他都係星斗市民
Pish
點解啲end game軸全部都整咁重 係咪冇一隻係輕手啲
DLLM
邊撚個買左4套Metropolis同我企出黎
你要邊隻end game軸呀
邊個
冇咩idea 全部都未試過
如果你講zealios/teailos 佢望落係好重但用落其實唔多覺
你有無咩想試話俾哥哥知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞