LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#20 新手入黎請先睇頭post 今日洗錢咗未

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
不喜歡線性軸
人在日本 有冇大佬知道邊度會有hhkb買
你指上埋油? 會呀我見第2個POST有巴打錦做
我都上網睇左片 會試埋
zf買軸係咪通常會送多一粒?頭先數下發現多左粒
想問下個source喺邊
淘寶個pages有寫
岩岩睇KBDfans 見到個low profile case Tada68
好岩心水 有無巴打有無見過有 類似既96以上
暫時搵到 zz96 同 YMDK96
呢2個最衰個設計到個底會透個RGB光出
我正係想要low profile case 背光RGB就算
vortex vibe改裝
好接近 再搵下先
日本大把啦? 大嘅就 bic cam, yodobashi
去左橫濱yodobashi淨係見到jp version,上官網睇話停止發售
有無link
定手機睇係無
應該係呢個位睇到
xd96?
巴打決定買邊隻lube未
未呀 暫時未深入了解 正係睇左點上
因為我見好似唔同軸都有唔同油
我諗住等揀好軸再研究下
PCB板我多數 XD96/YMDK96
再睇下會唔會可能搵到108
以家都係睇緊殼
我上次去storeuni(最平嘅選擇)買佢足足送左成個月先到 如果你諗住去storeuni買最好落定單先

萬用黎講一定係krytox205g0買左實無死
多謝 巴打介紹
已經記低左
lube分兩種oil同grease
詳細睇下呢張reddit大佬嘅圖

呢個community最普及嘅係krytox 205g0同tribosys 3204
如果你lube tactile可以用tribosys 3203,總之要thin
搵下近邊條電腦街搵舖頭囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞