LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#20 新手入黎請先睇頭post 今日洗錢咗未

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
放工返去睇下
明明UHMW係賣點,為左Cost走去用PC
佢都話佢人工唔高
個prototype已經燒緊佢錢

我覺得好多人都係念在唔想無情百事加諸壓力落佢身上先叫佢轉PC姐
未玩過,不過想試玩下
突發 massdrop有gateron ink
同問買bucking spring買unicomp定舊既IBM model m好啲
真係唔識,只係unicomp係全新同埋係usb
搵ibm舊果啲大部份都係ps/2
呢個post愈黎愈走火入魔
好多痴線佬係到
我買既話都係買unicomp算,唔想煩
部電腦砌左14k 但係鍵盤加滑鼠加埋=$50
有冇巴打鍵盤+滑鼠推薦 加埋筆直$1000
解答到小弟 小弟送盒金莎你食
$530買個iKBC C104 青/紅/茶
跟住$468買嘅Logitech 503滑鼠
全部港行有保養

530+468 = $998
淨低果2蚊買粒金沙請我食
唔知點解最近呢兩個月連登KB DIY風氣盛行
model f 係電容但係layout同正常現代keyboard有唔同而且用特殊插頭

model m 底下係薄膜同埋係正常layout

eBay有人賣model m用嘅USB線
賤驢抵唔抵買
俾半粒黎咬下
Ducky one 2 rgb tkl打機好唔好用
都係睇個軸姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞