LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#20 新手入黎請先睇頭post 今日洗錢咗未

1001 回覆
10 Like 1 Dislike

有得搞既,你tg我囉

https://t.me/aspd1129
我鍾意Lola多d
kbd75品質又唔差
你係咪徒手MUN 出黎?
要用KEYCAP PULLER 嫁
限量50隻,不過會買嘅都係LZ Fans。始終一開始無design 睇,要完左先有。
隻board 有三塊weight,有tag,有half plate option, 大部份plate 質地都有,又送清潔布,又送靚usb線,又送埋盒。
gmk metropolis
gmk dracula
hhkb 個dip switch咁難整既
一用就爛咗

有冇ching想收 青軸 filco 側刻
Tg @icefishjj
我淨係想要pure hiragana
佢咁樣賣法好on9
其他咁賣幾好,俾standard 用又唔貴
幫朋友收左兩隻Percent Board

Maze

Canoe

隻黃色又幾靚
ikbc其實係台灣既機械鍵盤公司走上去開既牌子,所以又有人話係台灣牌子。
新手想入坑 有冇巴打好介紹?

Budget 1000-2000
之前用過 綠軸,想搵番啲差唔多手感
topre realforce
HHKB pro
leopold fc 980c
肛暴巴打知唔知邊度有得試同買?
去魔鬼sir度行轉啦
Topre係正,但係同綠軸差別都幾大

Clicky就應該玩box white/box navy
用topre寵壞哂d佢地
之後推貴野都易d
box navy隻聲好正

見到淘寶上居然上咗傳說中嘅花弄影

完全忍唔到手了,今個月又要食樹皮
個人覺得普通navy會好過box navy
又唔怕會整花啲cap
真係咁吸引?
我之前睇開箱片有人講到好唔值得買咁
不過係幾特別, 拎到手之後評價下?
https://www.bilibili.com/video/av46207071
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞